Εστειλαν στο εδώλιο ιερέα για το κήρυγμα κατά της παράδοσης της Μακεδονίας

447

Με την κατηγορία της δημόσιας προτροπής σε βία βρίσκεται αντιμέτωπος ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου που σε κήρυγμά του είχε στραφεί κατά των πολιτικών για την παράδοση της Μακεδονίας.

Το κήρυγμα του ιερέα, τον Ιούνιο του 2018 και ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε ακουστεί να λέγεται -μεταξύ άλλων- ότι «είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Χθες, οι προδότες υπέγραψαν και πούλησαν τη Μακεδονία μας». Πρόκειται για «προδότες, ψεύτες και ελεεινούς», ενώ έκανε λόγο και για «εσχάτη προδοσία». Κατηγόρησε, μάλιστα, «αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουν και να διαλύσουν, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».

Ο ίδιος είχε προτρέψει όσους τον άκουγαν, «όποιον πολιτικό δείτε, φτύστε τον, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, για όλα αυτά έγινε αναφορά από τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρο Μιχάλη Κόκκινου, στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο ιερέας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εξωτερικό και όπως φαίνεται δια του αντιπροσώπου του θα ζητήσει αναβολή της υπόθεσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...