Απίστευτο ιαπωνικό σύστημα πρόβλεψης ατυχημάτων – Δείτε τι κάνει!! (Βίντεο)

Ένα πρωτοποριακό σύστημα που σταματά αυτόματα το λεωφορείο όταν ανιχνεύει κάποιο πρόβλημα του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο, έχει αναπτύξει η εταιρεία Hino Motors, πρόκειται να εγκατασταθεί για πρώτη φορά σε επαγγελματικά οχήματα.

Υπάρχουν αρκετά τροχαία ατυχήματα στην Ιαπωνία που προκαλούνται από την ξαφνική απώλεια συνείδησης του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μια υπέρυθρη κάμερα η οποία παρακολουθεί τον οδηγό σε περίπτωση πτώσης του σώματός του ή τύφλωσης. Επιπλέον, το λεωφορείο θα σταματήσει αυτόματα αν η κάμερα δει ότι  πάει να βγει από τη λωρίδα οδήγησης. Όταν το όχημα αρχίζει να επιβραδύνει, τα φώτα των φρένων αναβοσβήνουν και ενεργοποιείται η κόρνα για να ειδοποιήσει τη γύρω περιοχή, ότι υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη στον κόσμο που ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά αυτά σε εμπορικά οχήματα, όπως τα λεωφορεία, όπως αναφέρει το NHK.

Όπως δήλωσε ο εφευρέτης του συστήματος της Hino Motors, κ. Hirokazu Okuyama: «Τα λεωφορεία και τα μεγάλα φορτηγά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές όταν συμβεί κάποιο ατύχημα. Θέλουμε να εργαστούμε ενεργά για την πρακτική εφαρμογή της τελευταίας τεχνολογίας ασφαλείας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει