Έκθετο το Facebook: Νέα διαρροή εκατοντάδων εκατομμυρίων αρχείων χρηστών

Εκατοντάδες εκατομμύρια αρχεία χρηστών του facebook εντοπίστηκαν σε δημόσιο σέρβερ προκαλώντας νέο πρόβλημα στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο αποδεικνύεται αδύναμο να προστατεύσει όσους το χρησιμοποιούν.

Τα στοιχεία εξέθεσαν δυο ανεξάρτητες εταιρείες που κατάφεραν να τα συλλέξουν, ενώ εντοπίστηκαν από τους ερευνητές της UpGuard που ασχολείται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Τα 540 εκατομμύρια αρχεία που περιλαμβάνουν σχόλια, αντιδράσεις αλλά και ονόματα λογαριασμών, συνέλεγε εταιρεία από το Μεξικό και στη συνέχεια τα αποθήκευσε σε σέρβερ της Amazon.

Μια ακόμα εταιρεία – αμερικανική αυτή τη φορά- είχε συλλέξει πληροφορίες 22.000 χρηστών που όμως εδώ περιλαμβάνονταν και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία είχε αποθηκεύσει σε άλλο σέρβερ. Παρά τις ενοχλήσεις και οι δύο εταιρείες δεν έσβησαν τα αρχεία.

Εκπρόσωπος του facebook περιορίστηκε να δηλώσει πως σύμφωνα με την πολιτική του απαγορεύεται η δημόσια αποθήκευση των στοιχείων αυτών ενώ σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους χρήστες, σχολίασε πως προς ώρας δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει γίνει κακή χρήση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει