Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ» ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Θα έχουν μικροτσίπ, αποτύπωμα των ματιών και θα τις πληρώνουμε ακριβά!

853c8171-52aa-417c-b21f-2e10243ea329

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν όλοι προμηθευτεί τις καινούριες ταυτότητες που είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κατέχουμε!

Η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων από την Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει από τα τέλη Ιανουαρίου καθώς αποτελεί άμεσα συμβατική υποχρέωση απέναντι σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.

neo deigma_deltio_tautotitas

Ο κάθε πολίτης για να αποκτήσει την καινούρια του ταυτότητα θα πρέπει να καταβάλει το αντίτιμο των 10 ευρώ.

Οι νέες ταυτότητες αναμένεται να είναι υψίστης ποιότητας και ασφάλειας. Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή, στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, οι οποίοι θα υποβάλλουν έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή τους για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου αλλά και μικροτσίπ με βιομετρικά χαρακτηριστικά. Η διαδικασία που κινεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογήθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ με αποκορύφωμα τα όσα διεμήνυσε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ. Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει