Εθελοντής πυροσβέστης για τη φωτιά στην Εύβοια: «Ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε»

Μέχρι τις αυλές των σπιτιών έφθασαν οι φλόγες

Συγκλονίζουν τα λόγια του εθελοντή πυροσβέστη και ιδιοκτήτη του «Adventure Evoia», Πάνου Αγιαννίτη, για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Εύβοια που οδήγησε στην εκκένωση τεσσάρων χωριών. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ 104,6, η αντιμετώπιση της φωτιάς απέδειξε ότι ο «κρατικός μηχανισμός δούλεψε».
Τόνισε πως ήταν αναγκαία η εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι όπου δραστηριοποιήθηκε ο εθελοντής πυροσβέστης.

«Οι κάτοικοι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Άλλοι έτρεξαν, άλλοι πήραν το λάστιχο και έριξαν νερό στις αυλές και άλλοι έριξαν νερό επάνω τους», ανέφερε ο Πάνος Αγιαννίτης, προσθέτοντας ότι το έργο όσων συνέβαλαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν εξαιρετικά δύσκολο αφού φλεγόταν ο δρόμος και δεν γνώριζαν εάν θα μπορούσαν να περάσουν με ασφάλεια το βουνό.

«Μέχρι τις αυλές των σπιτιών η φωτιά»

Επισήμανε ότι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γυρνούσε ξαφνικά ο άνεμος, ενώ εστιασε και στην ένταση των ανέμων που δυσχέραναν το έργο της Πυροσβεστικής. Ο Πάνος Αγιαννίτης έκανε, ακόμη, λόγο για μεγάλη οικολογική ζημιά και για μια φωτιά που έκαιγε ανεξέλεγκτα.

Ο εθελοντής πυροσβέστης βρισκόταν από τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο χωριό Κοντοδεσπότι, ενώ ξεκίνησε από τη Χαλκίδα.

Χαρακτήρισε ήρωες τους ανθρώπους που έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αυξημένη επικινδυνότητα της φωτιάς η οποία έφτασε μέχρι αυλές σπιτιών.

Πηγή: protothema

Μπορεί επίσης να σας αρέσει