Σεισμός : Tα δευτερόλεπτα του τρόμου…

Εικόνες σοκ και πανικού από τον σεισμό στην Αθήνα - Έμφραγμα στην κυκλοφορία (Φώτος)

Ο σεισμός στην Αθήνα καταγράφηκε από πολλές κάμερες ασφαλείας και οι εικόνες από τα 15 δευτερόλεπτα που χτύπησε ο σεισμός των 5,1 ρίχτερ είναι εντυπωσιακές.

Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που έγινε στις 14:13 ώρα Ελλάδος, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας ταρακούνησε για τα καλά την Αττική και την κεντρική Ελλάδα. Πολλά είναι τα βίντεο που κάνουν πλέον τον γύρο του διαδικτύου κυρίως από το εσωτερικό σπιτιών και καταστημάτων που έχουν κάμερες ασφαλείας. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος και όπως θα δείτε τρόμαξε και ανθρώπους και ζώα! Κάποιοι παρέμειναν ψύχραιμοι την ώρα που όλα σείονταν γύρω τους (και μπράβο). Την ώρα που γινόταν ο σεισμός, έγινε και εκκένωση εμπορικών κέντρων.

Δείτε τα βίντεο από την στιγμή που ο σεισμός των 5,1 ρίχτερ χτυπάει την Αθήνα :

Ένα είναι σίγουρο ότι ο μεγάλος σεισμός στην Αθήνα προκάλεσε αναστάτωση στους πάντες. Στο κέντρο της Πόλης υπήρξαν ζημιές σε διάφορα κτίρια και έπεσαν αρκετοί σοβάδες, ενώ ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος και στάθηκε η αιτία για να επικρατήσει πανικός . Ο σταυρός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μοναστηράκι έχει σπάσει, ενώ σοβάδες έχουν πέσει στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς στα συγκεκριμένα κτίρια τοποθετήθηκαν κορδέλες από την αστυνομία προκειμένου να μην πλησιάζει ο κόσμος, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός ισχυρού μετασεισμού.

Ο σεισμός στην Αθήνα ,όμως , έφερε «κομφούζιο» και στους δρόμους, αφού σε πολλά σημεία το μποτιλιάρισμα είναι μεγάλο και αυτοκίνητα πηγαίνουν… σημειωτόν.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στην Αθηνών – Λαμίας Αθηνών-Λαμίας έως τον κόμβο Καλυφτάκη, στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισίας, και στην Βασιλίσσης Σοφίας, στην κάθοδο και στην άνοδο.

Μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρείται στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισού

Παράλληλα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω προκάλεσε. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Προβλήματα υπήρξαν και στις τηλεπικοινωνίες λόγω υπερφόρτωσης όλων των δικτύων αφού αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση όλοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνιστούν στο καταναλωτικό κοινό να καλούν μόνο επείγουσες κλήσεις και να επικοινωνούν μέσω εφαρμογών, όπως viber, WhatsApp και μέσα δικτύωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει