Σε δίκη ο Λαφαζάνης με υπογραφή Τσίπρα

Σε δίκη με κατηγορίες που αφορούν στην κυριολεξία το μισό ποινικό κώδικα, παραπέμπεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι κατηγορίες αφορούν τον αγώνα του κ. Λαφαζάνη κατά των πλειστηριασμών α΄κατοικίας και φέρουν κατά τον επικεφαλής της ΛΑΕ, την υπογραφή Τσίπρα.

Το κλητήριο θέσπισμα για την παραπομπή του κ. Λαφαζάνη, επιδόθηκε χθες (15/7/19) στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας, ενώ η δικογραφία συνετάχθη από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει ως καθαρά πολιτική δίωξη την παραπομπή του σε δίκη. Τονίζει ότι η δίωξη του έχει ενορχηστρωθεί από το ίδιο το Μαξίμου και φέρει το ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι μια δίωξη που αποβλέπει στην τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και επιδιώκει να εξυπηρετήσει την καταλήστευση του τραπεζικού κεφαλαίου και να ξεκαθαρίσει κάθε εμπόδιο στο τσουνάμι πλειστηριασμών α’ κατοικίας και μικρομεσαίων περιουσιών που επέρχεται και στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν ενεργά τώρα, όχι μόνο Τράπεζες και fund αλλά και το Δημόσιο, η ΔΕΗ και άλλες επιχειρήσεις κοινωφελών υπηρεσιών, που ήδη κινούνται με αθρόες κατασχέσεις αλλά και πλειστηριασμούς, σε μια γενικευμένη εικόνα κοινωνικής ζούγκλας».

Σημειώνεται ότι ο Παν. Λαφαζάνης κατηγορείται και με το άρθρο 334 του Π.Κ. για παρακώληση πλειστηριασμού, το οποίο θέσπισαν Τσίπρας – Κοντονής και φρόντισαν να του δώσουν χαρακτήρα ιδιώνυμου αδικήματος με ιδιαίτερα αυστηρές ποινές.

Το κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το δικόγραφο εκδόθηκε στις 26/6/17, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, για ευνόητους λόγους αποφυγής πολιτικών παρενεργειών μπροστά στις εκλογές, επεδόθη στα γραφεία της ΛΑ.Ε μετεκλογικά, είκοσι μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 15/7.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει