Μπαράζ παραβιάσεων από Τούρκικα F-16 στα Δωδεκάνησα

Μαζικές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 σημειώθηκαν την Τρίτη πάνω από τα Δωδεκάνησα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Το απόγευμα της Τρίτης, ζεύγος τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 διασπάστηκε και πέρασε πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Αρκιούς και τους Λειψούς.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα το πρωί της ίδιας ημέρας, δύο ακόμα τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από την Κίναρο, τη νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται δυτικά της Λέρου και της Καλύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Στις 11 Ιουνίου 2019, ένα Τουρκικό F-16 στις 18:05 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσει σε ύψος 24.000 ποδών. Στις 18:11 έκανε υπερπτήση πάνω από το νησί Αρκιοί στα 22.000 πόδια και στις 18:18 υπερπτήση άνωθεν του Φαρμακονησίου στα 24.500 πόδια.

Ένα δεύτερο τουρκικό F-16 του ίδιου σχηματισμού, πραγματοποίησε στις 18:11 υπερπτήση πάνω από τους Λειψούς στα 22.000 πόδια.

Εκνευρισμός στην Τουρκία από τα εντάλματα σύλληψης του «Πορθητή»
Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα εμφανίζεται εκνευρισμένη από τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η Λευκωσία για το πλήρωμα του γεωτρύπανου «Πορθητής» που παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ. Πολεμικές προετοιμασίες Ερντογάν κατά της Κύπρου: Απειλεί με ομηρία τα Κατεχόμενα – Στέλνει γεωτρύπανο στα οικόπεδα της Κύπρου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει