Το κύμα της μεγάλης φυγής για το Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στις Εθνικές οδούς – Χάος στην Ηγουμενίτσα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η έξοδος για τις πασχαλινές διακοπές έχει κορυφωθεί και όσοι δεν κατάφεραν να φύγουν χθες ή σήμερα το πρωί περνούν μία ταλαιπωρία στο εθνικό οδικό δίκτυο καθώς παρατηρείται μποτιλιάρισμα και τα ΙΧ κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όσο και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας. Ενώ τον δικό τους… Γολγοθά, ανέβηκαν χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα, που θέλησαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα από τις 10 το πρωί, ενώ ο συντονισμός των Αρχών ήταν ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα για πολλές ώρες να επικρατήσει το αδιαχώρητο.

Ενδεικτικό της ταλαιπωρίας χιλιάδων οδηγών ήταν ότι για να διανύσουν την απόσταση από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας χρειάστηκαν ακόμα και 2 ώρες!

Η κατάσταση άρχισε σταδιακά να εξομαλύνεται μετά τις 4 το απόγευμα και πλέον δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα για όσους κινούνται στις εξόδους τόσο της Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου όσο και της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία έφυγαν 357.777 οχήματα και από τα δυο εθνικά οδικά δίκτυα από την Μεγάλη Τετάρτη.

Μποτιλιάρισμα προς Κόρινθο

Νωρίτερα, από την ενημέρωση της Τροχαίας, από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου της Αττικής οδού, στη Μαγούλα, άρχιζε το πρόβλημα προς Κόρινθο και συνεχιζόταν και στην εθνική οδό μέχρι και την Κακιά Σκάλα.

Στα διόδια της Ελευσίνας, ενδεικτικό της αυξημένης κίνησης ήταν πως ενώ στο σημείο λειτουργούν 25 ταμεία στα διόδια στο ρεύμα εξόδου για τη διευκόλυνση όσων των εκδρομέων του Πάσχα, η ταλαιπωρία είναι αναπόφευκτη.

Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας

Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή ήταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών. Ωστόσο νωρίτερα οδηγοί για να φτάσουν στη Θήβα χρειάστηκαν 1.5 ώρα για να καταφέρουν διανύσουν 90 χιλιόμετρα.

Την Μεγάλη Πέμπτη πάντως μέχρι τις 21:00 το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα (78.356 από την Αθηνών- Κορίνθου και 55.236 από την Αθηνών – Λαμίας).

Η Τροχαία πάντως είναι επί ποδός και έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα στο εθνικό οδικό δίκτυο για την έξοδο του Πάσχα.

Προβλήματα και στην έξοδο από τη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη όμως οι εκδρομείς του Πάσχα αντιμετώπισαν προβλήματα από την αυξημένη κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς, στα ρεύματα εξόδου.

Συγκεκριμένα προβλήματα εντοπίζονται στην έξοδο προς ΠΑΘΕ και κατά διαστήματα στα διόδια των Μαλγάρων ανοίγουν οι μπάρες για ελεύθερη διέλευση προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία.

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Εγκαταλείπουν την Αθήνα με ΚΤΕΛ, πλοία, τρένα και αεροπλάνα

Εκτός όμως από αυτούς που επέλεξαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα με ΙΧ είναι οι εκδρομείς που αποφάσισαν να φύγει με ΚΤΕΛ, τρένο, πλοίο ή αεροπλάνο.
Στα ΚΤΕΛ, ήδη από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και αύριο Μεγάλο Σάββατο έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, καθώς σχεδόν όλα τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100%.

Και έκτακτες πτήσεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις, παρουσιάζοντας διψήφια αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Για σήμερα μόνο έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά είναι έκτακτες.

Για το Μεγάλο Σάββατο στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί 541 πτήσεις, οι 6 έκτακτες

Για την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις, οι 10 έκτακτες.

Τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια

Από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 19 δρομολόγια
Από το λιμάνι της Ραφήνας 9
Από το λιμάνι του Λαύριο 5.

Πάντως η κίνηση στα λιμάνια είχε ξεκινήσει να αυξάνεται από την Μεγάλη Πέμπτη, με τους «τυχερούς» αδειούχους να σπεύδουν να κερδίσουν όλες τις ημέρες των πασχαλινών τους διακοπών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει