Αποχώρησαν με κλάματα οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα (Εικόνες)

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είχαν βρει κατάλυμα στην πλατεία Συντάγματος, μετά την εκκένωση καταλήψεων στα Εξάρχεια, τελικά αποχώρησαν από τις σκηνές που είχαν στήσει.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που προέρχονται από τη Συρία και τον Αφγανιστάν πείστηκαν νωρίς το πρωί να μεταφερθούν στη δομή του Ελαιώνα μετά από διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε καλέσει νωρίτερα τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί. Το υπουργείο τους καλούσε να αποχωρήσουν από την πλατεία, καθώς, συν τοις άλλοις, δημιουργούν αρνητική εικόνα.

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει