Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Με ένταλμα του ανακριτή – Γιατί κατηγορείται – Τι είπε ο δικηγόρος του

1.585

Συνελήφθη o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Α. Λυκουρέζος προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή που αποφάσισε και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος συνελήφθη έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, όπου νωρίτερα είχε προσωπικό ραντεβού. Μόλις βγήκε έξω άντρες της αντιτρομοκρατικής τον συνέλαβαν με βάση το ένταλμα του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένταλμα σύλληψης για έναν ακόμα γνωστό δικηγόρο.

Ο κ. Λυκουρέζος και ένας συνεργάτης του επίσης δικηγόρος, φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του έγκλειστου στις φυλακές για την υπόθεση Energa, Αριστείδη Φλώρου, δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του προφυλακισμένου για την ίδια υπόθεση του Γ. Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Σημειώνεται πως πως ο Αλ. Λυκουρέζος είχε εκπροσωπήσει ως συνήγορος τον Γιώργο Αντωνόπουλο.

Αυτή τη στιγμή ο Αλ. Λυκουρέζος κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 και για απόπειρα εκβίασης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του κ. Κονταξής, εξέφρασε την ελπίδα, η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου να μην είναι αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας. Οπως είπε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. «Τον φέρουν ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, αργά το θυμήθηκαν κάποιοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.