Επίδειξη σημαίας: Τουρκικός στόλος σουλατσάρει ανοιχτά Κρήτης-Λιβύης

Μονάδες του τουρκικού στόλου αλλά και της ακτοφυλακής έχουν κάνει αισθητή τη παρουσία τους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης, κάνοντας νηοψίες.

Το Cnn Turk μετέδωσε χθες τις νηοψίες που έκαναν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανοιχτά της Λιβύης, σε δύο πλοία που ήταν ύποπτα για μεταφορά ναρκωτικών. Η τουρκική ναυτική παρουσία νότια της Κρήτης δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, όπως σημειώνει το militaire. Αντιθέτως πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς οι Τούρκοι δεν “καίνε καύσιμα” χωρίς λόγο…
Η φωτογραφία από το ρεπορτάζ του Cnn Turk δείχνει σε ποια περιοχή οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη σημαίας.

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και τον Ιούνιο του 2017 ανατολικά της Κρήτης.

Η φωτογραφία είναι από τον χάρτη όπως δημοσιοποιήθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ το 2017.

Είναι προφανές ότι η προβολή της επιχείρησης έχει σκοπό να τονίσει τις δυνατότητες του τουρκικού ναυτικού και της ακτοφυλακής να ελέγχει τη θάλασσα της Μεσογείου, αφήνοντας αιχμές και για το ελληνικό ΠΝ. Για το Λιμενικό Σώμα -Ακτοφυλακή, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση. Η Τουρκία έχει “χτίσει” ουσιαστικά έναν δεύτερο πολεμικό στόλο στην Ακτοφυλακή της.

Είναι αυτονόητο ότι σ΄ αυτή τη περιοχή θα ΄πρεπε να ΄χουμε παρουσία έναντι των Τούρκων, οι οποίοι δεν πρέπει να “αλωνίζουν” μόνοι τους. Η πραγματικότητα βέβαιως είναι άλλη και γι΄ αυτή ευθύνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1996 και μετά, τουλάχιστον! Όλοι εκείνοι που εγκατέλειψαν το ΠΝ και το Στόλο στην τύχη του και δεν ασχολήθηκαν καν με την μετατροπή του Λιμενικού Σώματος σε πραγματική Ακτοφυλακή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει