Στη βάση της Σούδας το πυρηνοκίνητο αμερικάνικο υποβρύχιο «USS Florida» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στον κόλπο της Σούδας εισήλθε σήμερα το αμερικανικό υποβρύχιο USS Florida (SSGN 728), όπου θα παραμείνει για ανεφοδιασμό για πέντε ημέρες.

Όπως αναφέρεται από τους Αμερικανούς, η βάση της Σούδας είναι μια λειτουργική βάση που επιτρέπει στις δυνάμεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ να είναι εκεί που χρειάζονται και όταν χρειάζονται για να εξασφαλίσουν ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Νοτιοδυτική Ασία.

 

Στη Σούδα βρέθηκε σήμερα και ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση στο ΚΕΝΑΠ για τα 20 χρόνια απ’την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας.

 

Το Florida βρίσκεται σε μια τακτική αποστολή για τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ. Με μήκος 170 μέτρα, μπορεί να φτάσει ταχύτητα μέχρι και 46 χιλιομέτρων/ώρα. Μπορεί να επανδρωθεί από 155 άτομα προσωπικό. Επίσης, διαθέτει πυρηνικό αντιδραστήρα για την παροχή ενέργειας. Είναι κλάσης «Ohio», κινείται με πυρηνική ενέργεια και έχει δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων. Ναυπηγήθηκε το 1983 και είναι το 6ο αμερικάνικο υποβρύχιο που παίρνει το όνομά του από την πολιτεία της Φλόριντα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει