Πέθανε ο «Mr. Rio Mare» – Ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της Ιταλίας με καταγωγή από Θεσσαλονίκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών ο Ιταλός επιχειρηματίας Τζόζεφ Τζο Νίσιμ, ο οποίος έκανε γνωστές σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μάρκες προϊόντων όπως ο τόνος Rio Mare, το απορρυπαντικό Omino Bianco, τα Neutro Roberts, Vetril, ή Simenthal.

Ο Τζο Νίσιμ έκανε γνωστή τη μάρκα τόνου, Rio Mare σε όλο τον κόσμο. Ήταν Εβραίος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από τις ναζιστικές διώξεις των Εβραίων στην Ελλάδα όταν κατατάχτηκε στον βρετανικό στρατό και πολέμησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο μέτωπο της Ιταλίας.

Μόλις τελείωσε ο πόλεμος, εγκαταστάθηκε στην Ιταλία και ίδρυσε μια εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών, που σήμερα αποτελεί τον μεγάλο όμιλο Bolton. Ο Νίσιμ προώθησε στην αγορά μάρκες τροφίμων και έκανε γνωστά σε όλο τον κόσμο ιταλικα προϊόντα.

Η εταιρεία του εδρεύει στο Μιλάνο και παράγει και διανέμει 50 διαφορετικά προϊόντα και έχει παρουσία σε 139 χώρες, με 45 γραφεία και 12 δικές της εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα στα προιόντα του περιλαμβάνονται διατροφικά, καλλυντικά και άλλα προϊόντα ομορφιάς, απορρυπαντικά, έως κόλλες, τα οποία διανέμονται σε σουπερμάρκετ, φαρμακεία και εμπορικά κέντρα.

Ο Νίσιμ στήριζε ενεργά τις τέχνες, χρηματοδοτούσε το θέατρο Franco Parenti και το Μνημείο της Σοά, ενώ ο γιος του Γκαμπριέλε είναι επικεφαλής του δικτύου των μνημείων «Κήποι των Δικαίων» ενάντια στις γενοκτονίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει