Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου! Οδηγίες του υπ. Εξωτερικών των Σκοπίων: «Δεν είναι απαραίτητο το «Βόρεια» για μακεδονική γλώσσα και εθνότητα»

Oι οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών προς τους δημοσιογράφους των Σκοπίων για το πώς πρέπει να χειρίζονται την ονομασία της γειτονικής χώρας και των πολιτών της αποδεικνύουν πόσο εθνικά επιζήμια είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για την χώρα μας.

Στις οδηγίες προς τους δημοσιογράφους σημειώνεται ότι η υπηκοότητα είναι «Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας σημειώνει, επίσης, ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει «Μακεδονική» γλώσσα και ότι αυτή η λέξη θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν μιλά κανείς «για τη γλώσσα μας, την ιστορία μας, την κουλτούρας μας, την κληρονομιά μας, την περιοχή μας και άλλα γνωρίσματα» τονίζοντας ότι οι όροι αυτοί «είναι ξεκάθαρα διαφορετικοί από αυτούς που χρησιμοποιούνται και σχετίζονται με την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα».

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα για τη σωστή χρήση του όρου «Μακεδονία» το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων υποστηρίζει ότι περιλαμβάνουν την «Μακεδονική» εθνική ταυτότητα, τη «Μακεδονική» γλώσσα, τη «Μακεδονική» κουλτούρα, την «Μακεδονική» περιοχή, τον «Μακεδονικό» λαό, τη «Μακεδονική» ιστορία κτλ. υπογραμμίζοντας ότι το επίθετο «βόρεια» δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στις προαναφερθείσες περιπτώσεις!

Τι καταφέραμε λοιπόν; Οτιδήποτε σχετίζεται με την Μακεδονία, ουσιαστικά δόθηκε στους Σκοπιανούς οι οποίοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα εμφανίζονται προς άπαντες ως οι μόνοι και μοναδικοί κάτοχοι και κληρονόμοι της Μακεδονίας.

Όσο για την Μακεδονία η οποία βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους θα περάσουν στην συνείδηση όλων ότι αποτελεί περιοχή «υπό αμφισβήτηση και ξένη κατοχή» αφού θα μοιάζει ως αποκομμένη από τους πραγματικούς «ιδιοκτήτες»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει