Κλειστά σχολεία σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας και αύριο λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον νομό Θεσσαλονίκης, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου. Προηγήθηκε επικοινωνία της κας Πατουλίδου με τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη και με δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
«Η χιονόπτωση έχει σταματήσει στον νομό. Όμως ο παγετός κυρίως τις πρωινές ώρες εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Επιπλέον ενημερώνομαι ότι πολλά σχολεία δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές, λόγω συσσώρευσης χιονιού και πάγου στις αυλές» τόνισε η κ. Πατουλίδου.
Παράλληλα επισήμανε ότι προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί μαθητών, όπως εκείνος σε σχολείο στον Εύοσμο, αποφασίστηκε να μείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία. Εξέφρασε άλλωστε την ελπίδα τα συνεργεία των δήμων μέχρι τη Δευτέρα να έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των αυλών και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.
Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε ότι κλειστοί θα είναι αύριο οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Βόλβης, ενώ ανοιχτοί θα είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Χωρίς χιονοπτώσεις σήμερα η Κεντρική Μακεδονία

Δεν σημειώνονται σήμερα χιονοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ από την Περιφέρεια πραγματοποιούνται καθαρισμοί σε δύσβατα σημεία των ορεινών τμημάτων, αφού έχει δοθεί ήδη προτεραιότητα στα μεγάλα οδικά δίκτυα. «Μέχρι το βράδυ θα έχουν τελειώσει οι καθαρισμοί και μετά αύριο θα γίνουν συντηρήσεις μηχανημάτων και προμήθεια αλατιού για να είμαστε έτοιμοι στη συνέχεια για κάθε ενδεχόμενο» επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης. Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια έχει συνεχή τροφοδοσία αλατιού στις αποθήκες της.
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά 5 βαθμούς Κελσίου και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πουθενά προβλήματα, ούτε στο δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας ούτε στο δίκτυο αρμοδιότητας των δήμων. «Κάποια δύσβατα στενά σοκάκια θα καθαρίσουν σταδιακά» πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει