Σείστηκε η γη στη Βόρεια Ηπειρο: Με τον εθνικό ύμνο το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα (Φωτο – Βιντεο)

2.000 άνθρωποι με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια φώναζαν "ΑΘΑΝΑΤΟΣ"

962
Theon

Περίπου 2.000 άνθρωποι με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια, εσπευσαν στις Βουλιαράτες για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που πριν από 12 ημέρες εκτελέστηκε με δύο σφαίρες στην καρδιά από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα. Με την κραυγή «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και με τον εθνικό ύμνο, η σορός μεταφέρθηκε υπό την σκέπη της ελληνικής σημαίας στο κοιμητήριο του χωριού. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ετάφη λίγη ώρα αργότερα στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου που τόσο αγάπησε, με χιλιάδες κόσμου να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

Η σορός του Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία, κάτω από μια τεράστια ελληνική σημαία.

Η τελετή είχε προγραμματιστεί για τις 14.00 το μεσημέρι και από το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χωριό για να αποχαιρετήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ συχνά οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν το σύνθημα: «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγαν πάρα πολλοί άνθρωποι για να αποτίσουν φόρο τιμής και μάλιστα σχημάτισαν με πέτρες τις λέξεις Αθάνατος και Ήρωας.

Επίσης υπάρχουν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία.

Επί ποδός βρίσκονται όλη μέρα και οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις στην Κακαβιά, καθώς η κίνηση προς Αλβανία είναι αυξημένη. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι εξονυχιστικοί: οι επιβάτες πρέπει να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να δέχονται σχολαστική έρευνα. Απαγορευτικές είναι όχι μόνο οι ελληνικές σημαίες, αλλά και τα στρατιωτικά ρούχα. Το πρώτο ενισχυμένο μπλόκο από την ελληνική αστυνομία γίνεται στο Καλπάκι και ακολουθεί ενδελεχής έρευνα σε οχήματα και επιβάτες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.

kideia08
kideia09
kideia10
kideia07

ΔΕΙΑ

Απίστευτο! Σύλληψη δύο Ελλήνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα επειδή είχαν μαζί τους κουκούλες (ΦΩΤΟ)

 

kosmos01
kosmos02
kosmos03
kosmos08
kosmos05
kosmos06
kosmos07
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...