Αναγκαστική προσγείωση του πυραύλου Σογιούζ: Ζωντανοί οι δύο κοσμοναύτες – Βίντεο από το θάλαμο την ώρα του ατυχήματος

Ο Ρώσικος στρατός αναζητεί το πλήρωμα στο Καζακστάν - Η Ρωσία ανέστειλε κάθε άλλη εκτόξευση (Βίντεο - Φωτο)

541

Ατύχημα σημειώθηκε κατά την διαδικασία εκτόξευσης του ρωσικού πυραύλου Σογιούζ MS-10, που μετέφερε το επόμενο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ έκανε αναγκαστική προσγείωση, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση του, λόγω δυσλειτουργίας στους προωθητικούς πυραύλους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει επικοινωνία με τους δύο κοσμοναύτες, έναν Αμερικανό και έναν Ρώσο, τους οποίους επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων αναφέρουν ότι ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χαγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτη Αλεξέι Οβτσίνιν είναι καλά στην υγεία τους «δεδομένων των συνθηκών, λόγω της πίεσης απο τα πολλά G που δέχθηκαν» και έχουν επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου.

Ο πύραυλος, όπως έγινε γνωστό, ακολούθησε βαλλιστική  πορεία, που σημαίνει ότι οι κοσμοναύτες εκτέθηκαν σε πολύ πιο έντονες επιταχύνσεις.

Η ζωντανή μετάδοση της εκτόξευσης από διάφορα μέσα διεκόπη αμέσως μετά την εκδήλωση της βλάβης στον πύραυλο.

Τέσσερα ελικόπτερα Mi-8 έχουν απογειωθεί από τα αεροδρόμια του Καζακστάν για να αναζητήσουν το πλήρωμα που προσγειώθηκε κάπου στη χώρα, δήλωσε ο ρωσικός στρατός.

Η NASA μέσω twitter, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τους Ρώσους συναδέλφους ώστε να έχουν μια πλήρη εικόνα για το τι συνέβη.

Αμέσως μετά το περιστατικό, η Ρωσία ανέστειλε κάθε εκτόξευση πυραύλου, μέχρι να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Σογιούζ - διαστημόπλοιο - εκτόξευση

Σογιούζ - διαστημόπλοιο - εκτόξευση

Σογιούζ - διαστημόπλοιο - εκτόξευση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...