Φυλακές Διαβατών: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι έζησαν και πάλι τον ίδιο εφιάλτη…

Ένας υπαρχιφύλακας και ένας φύλακας ξυλοκοπήθηκαν από αλλοδαπό κρατούμενο κατά το βραδυνό κλείσιμο των κελιών, ενώ ένας ακόμη απειλήθηκε με μαχαίρι – Ζητά διαλεύκανση της υπόθεσης

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων από κρατούμενους αποκαλύψε σήμερα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπάλληλων Ελλάδος.

Η Ομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι χωρίς καμία έκπληξη, αλλά με οργή πληροφορήθηκε το νέο περιστατικό βίας (28/5/2018) κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου ένας υπαρχιφύλακας και ένας φύλακας ξυλοκοπήθηκαν από αλλοδαπό κρατούμενο κατά τη διάρκεια του βραδινού κλεισίματος των κελιών της φυλακής, ενώ ένας ακόμη φύλακας απειλήθηκε με μαχαίρι για να ανοίξει τα κελιά.

Οι δύο εξ αυτών οδηγήθηκαν με το ασθενοφόρο στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου και ο ένας φέρει 3 κατάγματα στο πρόσωπο εκ των οποίων το ένα εξαιρετικά σοβαρό και χρήζει χειρουργείου.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία θέτει ερωτηματικά και αναμένει απαντήσεις για τα εξής θέματα:

Βρέθηκε ή όχι κινητό τηλέφωνο σε κελί και στην κατοχή τίνος ήταν αυτό το τηλέφωνο;

Ποιος ή ποιοι βρήκαν και κατάσχεσαν αυτό το κινητό τηλέφωνο;

Ποια διαδικασία (πειθαρχική, ποινική κ.τλ.) ακολουθήθηκε μετά την κατάσχεση του τηλεφώνου;

Η ανεύρεση του τηλεφώνου ήταν στα πλαίσια τακτικής έρευνας, έκτακτης έρευνας ή αποτέλεσμα πληροφορίας;

Που βρίσκεται και ποια είναι η τύχη του συγκεκριμένου τηλεφώνου;

Έχουν σχέση αυτά τα ερωτήματα με τον ξυλοδαρμό των συναδέλφων;

Το μαχαίρι κατασχέθηκε;

Έγιναν και ως προς αυτό οι οφειλόμενες ενέργειες;

Τέλος, η Ομοσπονδία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ξυλοκοπήθηκαν και απειλήθηκαν και καταδικάζει απερίφραστα και αυτό το περιστατικό βίας, ενώ απαιτεί τη πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της όλης υπόθεσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει