Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον δολοφόνο της Δώρας

Τι λένε ο συγκάτοικος του κατηγορουμένου και συνάδελφος του θύματος για τον "δικηγόρο" (Βίντεο)

1.628

Νέες αποκαλύψεις από τον 44χρονο, ο οποίος φιλοξενούσε επί τρείς στο διαμέρισμα του στο Γαλάτσι τον καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο της Δώρας.

Ο συγκάτοικος αποκαλύπτει πως ο κατηγορούμενος του είχε πει να πάει στον ανακριτή να καταθέσει δύο ονόματα. Την ίδια στιγμή ο ανακριτής έχει ακόμα μια κατάθεση στα χέρια του,  συναδέλφου εφοριακού της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος λέει ότι ο «γνωστός δικηγόρος», τον οποίο ο καθ” ομολογία δολοφόνος ονομάζει ως ηθικό αυτουργό, πέρασε από τα γραφεία της ΔΟΥ.

«Ο δικηγόρος… είχε έρθει κάποια στιγμή στην εφορία μας, σε άσχετο χρόνο, αλλά για μία υπόθεση που χειριζόταν άλλος ελεγκτής», ανέφερε ο συνάδελφος της Δώρας Ζέμπερη στον ανακριτική και συμπλήρωσε «Η Δώρα δεν είχε σπουδαίες υποθέσεις, δεν μας είχε πει ποτέ ότι φοβόταν ή ότι είχε δεχθεί απειλές», φέρεται να είπε στον ανακριτή σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπάλληλος της εφορίας, όπου εργαζόταν η 32χρονη.

Τι είπε ο συγκάτοικος του κατηγορουμένου

Ο 44χρονος συγκάτοικος του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου, μίλησε αποκλειστικά στο STAR και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο:

«Δεν τον έχω ικανό για δολοφόνο».

Το να το έβαλαν κάποιοι να αρπάξει την τσάντα και την τραυματίσει, τον έχεις ικανό;

«Για να τραυματίσει κάποιος επ΄ αμοιβή πιθανόν, πιθανόν, τί να πω;»

– Αλλά για να φτάσει στο σημείο…14 μαχαιριές;

«Αν είναι δυνατόν; Για 14 ευρώ, 17 μαχαιριές;»

– Όχι 14 ευρώ, πήρε 6.000 ευρώ προκαταβολή και του είχαν πει 30.000 ευρώ;

«Αυτά, αυτά δεν τα γνωρίζω για να σου πω με σιγουριά».

– Όχι τι πιστεύει σου λέω, με βάση αυτά που ξέρεις που τον γνώρισες.

«Πιστεύω ότι δεν το έκανε αυτός. Αυτό πιστεύω. Όταν με πήρε τηλέφωνο, μου λέει: τώρα μπόρεσα να σε πάρω τηλέφωνο, είμαι Δομοκό, στείλε μου αν μπορείς χρήματα. Και εγώ του ΄στειλα. Μετά σε άλλο τηλεφώνημα στις 28 Δεκεμβρίου μου είπε: 9/1 να πάω στον κύριο, στον 18ο ανακριτή να καταθέσω δύο κουβέντες που μου είπε και τις ξέρεις».

– Τα δυό ονόματα που ξέρουμε, τον δικηγόρο και Μεταγωγών.

«Ναί αυτά…»

Ύποπτες συναντήσεις έξω από το σπίτι

Η κατάθεσή του στον ανακριτή

Μάλιστα όπως κατέθεσε την Τρίτη στον ανακριτή στην αρχή η συγκατοίκηση τους ήταν αρμονική, ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξε ένταση. Λόγω και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε η ψυχική υγεία του 44χρονου διαταράχθηκε, με αποτέλεσμα δύο ημέρες πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας ο Σοροπίδης, αναγκάστηκε να φύγει από το διαμέρισμα και να νοσηλευτεί για έναν μήνα. Πριν από αυτό, όμως, είχε καταλάβει ότι είχε κάποιες ύποπτες συναντήσεις έξω το σπίτι.

«Υπέπεσε στην αντίληψη μου μία ή δύο φορές ότι ο Σοροπίδης μιλούσε με ένα άγνωστο σε μένα άτομο στο παράθυρο του δωματίου του που βλέπει την οδό Τανάγρας. Όταν τον ρώτησα να μου πει ποιος ήταν μου απάντησε ότι ήταν κάποιος περαστικός με τον οποίο μιλούσε», όπως αναφέρει.

Ενώπιον του ανακριτή και των τριών ατόμων που εμπλέκει με το νέο του απολογητικό υπόμνημα θα βρεθεί την Τρίτη ο Σοροπίδης, ενώ τη Δευτέρα η οικογένεια της Δώρας θα καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπόθεση.
ΠΗΓΗ:star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...