ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ! Η καταδρομική άφιξη του Μακρόν (PHOTOS & VIDEO)

emanuelmacron

Πρόεδρος παντός καιρού θέλησε να δείξει ότι είναι ο Εμανουέλ Μακρόν.

Άφησε κατά μέρος τα κουστούμια έβαλε στολή δύτη και στον απόηχο της κριτικής που δέχθηκε για την πρόσφατη ομιλία του μετέβη με ελικόπτερο περίπου 300 χλμ ανοικτά της Βρετάνης, όπου κατέβηκε δεμένος με σκοινί σε πυρηνικό υποβρύχιο, όπως δείχνει και η φωτογραφία που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter..

Ο στόχος διττός  ήθελε  να δείξει τη δέσμευση τη Γαλλίας στην πυρηνική αποτρεπτική δύναμη, αλλά και να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πέρασε λίγες ώρες στο υποβρύχιο “Le Terrible” («Ο Τρομερός») και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλου. Ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πυρηνικής αποτρεπτικής δύναμης της Γαλλίας χαρακτηρίζοντάς την «ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειάς μας.»

Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας το 2019, η Γαλλία θα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ με πυρηνικά υποβρύχια και η μόνη πυρηνική δύναμη με περίπου 300 κεφαλές στη διάθεσή της. Η χώρα διαθέτει τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια και αεροσκάφη που έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικών όπλων.

O 39χρονος πρόεδρος επισκέφθηκε χθες και τη ναυτική βάση στη Βρέστη, όπου ναυλοχούν τα πυρηνικά υποβρύχια της χώρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει