ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ! Τι συμφώνησαν Πούτιν – Τζεντιλόνι

putingenti

Με μια χειραψία Πούτιν και Τζεντιλόνι σφράγισαν την διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών. 

Η Ρωσία και η Ιταλία συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ιταλό Πρωθυπουργό. Συζητήσαμε και την προοπτική της μελλοντικής μας συνεργασίας, περιλαμβανομένου και του ενεργειακού τομέα» δήλωσε ο Πούτιν, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία προμηθεύει το 43% των αναγκών της Ιταλίας σε φυσικό αέριο.

Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα επικυρώθηκε και με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft και της ιταλικής Eni, που αφορά την εξόρυξη, επεξεργασία,το μάρκετινγκ και την διάθεση προϊόντων. Η συμφωνία υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής Eni Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, παρουσία του Ρώσου προέδρου και του Ιταλού πρωθυπουργού.

Η Συμφωνία επικυρώνει τα όσα είχαν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν μεταξύ των δύο εταιρειών, όσον αφορά την εξόρυξη σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Μπαρέντς. Εκτός των άλλων οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν την περαιτέρω διεύρυνση της διεθνούς συνεργασίας τους, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο έργο Zohr στην υφαλοκρηπίδα της Αιγύπτου, καθώς και τις προοπτικές πώλησης πετρελαϊκών προϊόντων στην χώρα αυτή της Μεσογείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει