ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! Για τα μάτια του Μακρόν – Πως τον υποδέχθηκε η Μέρκελ – Τι συμφώνησαν (PHOTOS)

mermac

Πλήθος κόσμου περίμενε τον Εμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο που είναι και το πρώτο επίσημο ταξίδι εκτός των συνόρων του νέου προέδρου της Γαλλίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε τον Εμανουέλ Μακρόν στην Καγκελαρία στο Βερολίνο με ένα πλατύ χαμόγελο και μια χειραψία πριν από τελετή υποδοχής με στρατιωτικές τιμές. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν.

mermac1

Πριν από τη συνάντηση, η καγκελάριος  δήλωσε ότι θα υποδεχθεί τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας με ανοιχτό μυαλό, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων Παρισιού- Βερολίνου. Οι δυο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για το μέλλον της Ε.Ε., το Brexit και την άμυνα.

mermac2

Μάλιστα καθ’ οδόν προς την καγκελαρία στο πλάι του δρόμου είχαν συγκεντρωθεί κόσμος  που κρατούσε γαλλικές σημαίες ενώ ένα πανώ έγραφε στο όνομα της φιλίας.

mermac3

Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον του τύπου που συγκεντρώθηκε για να αποτυπώσει το πρώτο τετ α τετ των δύο ηγετών.

mermac4

 

Για την ιστορία υπήρξε ταύτιση απόψεων. Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν να αναπτύξουν έναν οδικό χάρτη για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και να κάνουν την ευρωζώνη πιο ανθεκτική σε μελλοντικές κρίσεις, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη τύπου με το Γάλλο ομόλογο της.

Η κα Μέρκελ ανέφερε πως συμφώνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν να συνεργαστούν στενά, λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Η Ευρώπη θα τα πάει καλά, μόνο αν είναι ισχυρή η Γαλλία, υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντηση της με το Γάλλο πρόεδρο.

Ο κ. Μακρόν δήλωσε από την πλευρά του πως πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως ο ίδιος σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τους επόμενους μήνες. Όπως υπογράμμισε, θέλει μια Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική, η οποία θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία στους πολίτες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μακρόν υποστήριξε πως ο γαλλο-γερμανικός άξονας πρέπει να υιοθετήσει μια πιο πραγματιστική στάση.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα παρουσιάσουν τις επόμενες εβδομάδες έναν οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιώργος Τράγκας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1
Από 9 Σεπτεμβρίου, 7 – 10 το πρωί