Τι είπε η Μέρκελ για την υγεία της και την Καγκελαρία

Η Άνγκελα Μέρκελ εν μέσω έντονης ανησυχίας για την υγεία της, προχώρησε σε διαβεβαιώσεις ως προς την ικανότητα της να υπηρετήσει τον ρόλο της καγκελαρίου της Γερμανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά της ως καγκελάριος παρά τις ανησυχίες για την υγεία μετά τα περιστατικά με το τρέμουλο.

«Μπορώ να ασκήσω αυτόν τον ρόλο … Ενδιαφέρομαι έντονα για την υγεία μου και, όπως είπα, το 2021 ολοκληρώνω το πολιτικό μου έργο», δήλωσε η καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο, και αστειευόμενη πρόσθεσε ότι ελπίζει πως «υπάρχει ζωή (μετά την πολιτική)».

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Reuters, η ίδια δήλωσε πως «είναι καλά».

Η καγκελάριος έχει απασχολήσει με την υγεία της μετά από τρία δημόσια περιστατικά κατά τα οποία εθεάθη να τρέμει έντονα.

Το πρώτο σημειώθηκε κατά την τελετή υποδοχής του νέου Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ το δεύτερο σε τελετή στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το τρίτο περιστατικό στο οποίο η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει και να ψελλίζει κάτι από μέσα της ήταν κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Φινλανδού πρωθυπουργού, Άντι Ρίνε.

Μετά τα παραπάνω περιστατικά η Μέρκελ κατά τις επόμενες τελετής υποδοχής τόσο με τη Δανή Πρωθυπουργό Μέτε Φρεντέρισκεν όσο και με τη Μολδαβή Πρωθυπουργό, Μάγια Σαντού επέλεξε να είναι καθιστή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει