Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν ανακοίνωσε ο Τραμπ

Η Ουάσινγκτον επιβάλει νέες, δριμύτατες, κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι κυρώσεις θα έχουν στόχο και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανακοίνωσε ο Τραμπ. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι αυτές οι κυρώσεις μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια. «Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στην Τεχεράνη», τόνισε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ γραφείο, μετά την υπογραφή του διατάγματος για τις περαιτέρω κυρώσεις στο Ιράν.

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν έρχονται μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Ιράν. Πάντως, ο Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επέμεινε ότι το εκτελεστικό διάταγμα για τα νέα τιμωρητικά μέτρα θα υπογράφονταν ανεξάρτητα από αυτό το συμβάν.

Παράλληλα, ο Τραμπ επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ότι η Τεχεράνη πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, ότι δεν επιθυμεί πόλεμο με το Ιράν και ότι θα ήθελε πολύ να συνάψει μια συμφωνία με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει