Το θανάσιμο πλήγμα της Ουάσινγκτον που θα γονατίσει τον Ερντογάν

Οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας σε τρεις «φαρμακερές» δόσεις ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων.

Σύμφωνα με όσα γράφει το Bloomberg, που επικαλείται πηγές από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, η διοίκηση Τραμπ μελετά την επιβολή κυρώσεων με βασικό, ένα δυνατό  «χτύπημα» στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Οι κυρώσεις θα βασίζονται στο νόμο CATSAA, που προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

Οι εκτιμήσεις στο Εθνικό Συμβούλιο και τα υπουργεία Εξωτερικών και Εμπορίου των ΗΠΑ είναι ότι το συγκεκριμένο μέτρο «θα προκαλούσε σοβαρό χτύπημα στην ήδη προβληματική τουρκική οικονομία» σύμφωνα με απόψεις ειδικών που επικαλείται το Bloomberg.

«Οι κυρώσεις θα απέκοπταν σε μεγάλο βαθμό τις εταιρείες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας από το αμερικανικό οικονομικό σύστημα κάνοντας αδύνατο γι’ αυτές να αγοράσουν αμερικανικά προϊόντα ή να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από τις αρχές Ιουλίου επισημαίνοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διστάζει να πάρει κάποια απόφαση πριν την σύνοδο των G20 στην Ιαπωνία την επόμενη εβδομάδα όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιώργος Τράγκας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1
Από 9 Σεπτεμβρίου, 7 – 10 το πρωί