Που οφείλεται η κρίση της Μέρκελ – Γι΄ αυτό έτρεμε ολόκληρη

Παγκόσμιο σοκ από το δυνατό τρέμουλο της καγκελαρίου σε επίσημη τελετή

Δύο νέες εκδοχές για τη χθεσινή κρίση την οποία υπέστη η Ανγκελα Μέρκελ προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία για την υγεία της, ανέφερε η δρ Σάρα Μπριούερ μιλώντας στη Mail.

Οπως είπε η γιατρός μία τόσο δυνατή τρεμούλα μπορεί να οφείλεται σε υπερδραστήριο θυρεοειδή ή πιθανώς να αποτελεί παρενέργεια κάποιου φαρμάκου.

Ακόμη ένας νευρολόγος από το Βερολίνο, δήλωσε ωστόσο στο dpa ότι το τρέμουλο της Μέρκελ μπορεί να παραπέμπει σε κυκλοφορικό πρόβλημα.

Πάντως, ο Γιάκομπ Μπέργκερ, γενικός γιατρός και πρόεδρος της Βαυαρικής Ομοσπονδίας Ιατρών, υποστηρίζει ότι το σύντομο σε διάρκεια τρέμουλο οφείλεται πιθανότατα σε αφυδάτωση:

«Στο Βερολίνο έχει ζέστη. Και μια γυναίκα όπως η Μέρκελ έχει σίγουρα ένα μάλλον αγχωτικό τρόπο ζωής. Οι νευρολογικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον αποκλείονται στην περίπτωση αυτή γιατί το τρέμουλό της ήταν ισχυρό», είπε ο ίδιος.

Βίντεο – Σοκ: Τι συμβαίνει με την υγεία της Μέρκελ – Έτρεμε σύγκορμη δίπλα στον Ουκρανό Πρόεδρο

Ωστόσο, άλλοι γιατροί που ρωτήθηκαν από βρετανικές εφημερίδες, αντέκρουσαν τον ισχυρισμό της καγκελαρίου ότι το τρέμουλο μπορεί να οφείλεται σε αφυδάτωση. Οπως τόνιζαν, το σύμπτωμα αυτό δεν περιλαμβάνεται στα συμπτώματα της αφυδάτωσης, τα οποία είναι μεγάλη δίψα, ζαλάδα, στεγνό στόμα ή και σκούρα ούρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ τρέμει υπό παρόμοιες συνθήκες, κάτω από τον ήλιο.

Αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία που να έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, το δημοσίευμα σημειώνει ότι και τότε η Καγκελάριος το είχε αποδώσει στο γεγονός ότι δεν είχε πιει νερό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει