Προεκλογικό δώρο Ερντογάν σε …Οτσαλάν

Ακόμα ένα… προεκλογικό δώρο φαίνεται ότι έκανε ο μεγαλόψυχος Ερντογάν στον Οτσαλάν ο οποίος βρίσκεται σε τουρκική φυλακή από το 1999!

Οι δικηγόροι Νεβρόζ Ουϊσάλ και Ρεζάν Σαρίτσα κατάφεραν να πάνε στη φυλακή όπου κρατείται ο Οτσαλάν στο νησί Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά για πρώτη φορά μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης την προηγούμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση του Ερντογάν προσπαθεί να δείξει …καλή διαγωγή και έτσι

η επίσημη απόφαση για την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί πριν από οκτώ χρόνια στον Οτσαλάν ήρθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα μετά την επίσκεψή τους οι δικηγόροι του, μετέφεραν μήνυμα του Οτσαλάν με το οποίο καλούσε εκατοντάδες ανθρώπους που κάνουν απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής του να μην βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Παράλληλα, σε μια κίνηση που φάνηκε να τείνει το χέρι στην τουρκική κυβέρνηση που ανησυχεί για τις διεκδικήσεις των Κούρδων στη βόρεια Συρία, όπου μια κουρδική πολιτοφυλακή ελέγχει μεγάλες περιοχές, ο Οτσαλάν ζήτησε «να ληφθούν υπόψη οι ευαισθησίες» της Άγκυρας στη Συρία.

Η άρση της απαγόρευσης να τον επισκέπτονται οι δικηγόροι του Οτσαλάν έγινε σε μια περίοδο που το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους για τις νέες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου μετά την ακύρωση των εκλογών που κέρδισε στα τέλη Μαρτίου η αντιπολίτευση.

 

 

 

Σύμφωνα με αναλυτές ,υπάρχει η εκτίμηση ότι η ψήφος των Κούρδων είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς το φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) δεν είχε υποψήφιο και στήριζε αυτόν της αντιπολίτευσης, τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει