Εξαλλος ο Ιμάμογλου για το «Ελληνας»: «Από πού κρατάει το σόι μου είναι…»

"Κουφιοκέφαλος και αγράμματος ο δήμαρχος Γκιοκσού"

Έξαλλος έγινε ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στο CNN Turk γιατί δεν απαντά σε όσους τον αποκαλούν «Έλληνα» λόγω της ποντιακής καταγωγής του.

Μάλιστα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου χαρακτήρισε κουφιοκέφαλο και αγράμματο τον Δήμαρχο Εσενλέρ Μεχμέτ Γκιοκσού, ο οποίος τον αποκάλεσε «Έλληνα» επειδή κατάγεται από την Τραπεζούντα.

«Στην Ελλάδα το ψάξατε, το είδατε πουθενά; Δεν υπάρχει τέτοια είδηση. Μία τοπική, ευτελής ιστοσελίδα που δεν την ξέρουν καν, το έγραψε ή κάποιοι άλλοι το τύπωσαν. Ψάξαμε και δεν βρήκαμε καν ποια είναι αυτή η ιστοσελίδα. Και όποιος το χρησιμοποιεί, είναι περιορισμένης νοημοσύνης, είναι άσχετος. Για να το πω ξεκάθαρα, τέτοιος είναι αυτός ο δήμαρχος (Γκιοκσού). “Γιατί δεν απαντούν”, λένε. Γιατί να απαντήσω; Βγήκε σε μία ευτελή ιστοσελίδα ένα άρθρο και το χρησιμοποίησε ένας περιορισμένης νοημοσύνης δήμαρχος. Το ξαναλέω, ανεξάρτητα από τη θέση που έχουν εκείνοι που τα λένε αυτά, είναι χαζοί και άσχετοι», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Open.

«Από πού κρατάει το σόι μου είναι γνωστό. Εδώ είμαστε 8-9 γενιές. Αν απαντώ σε τέτοιες μικρότητες, θα γίνω σαν κι αυτούς», είχε πει ο Ιμάμογλου για τον  δήμαρχο της συνοικίας της Κωνσταντινούπολης όταν τον είχε αποκαλέσει Έλληνα.

Ενώ, στον δημοσιογράφο του CNN Turk ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης απέδωσε πολιτικά κίνητρα για την ερώτηση που του έγινε.

Σε συνέντευξή του στο CNNTurk, ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανέφερε ότι το δικό του γενεαλογικό δέντρο είναι καθαρό και όλοι το γνωρίζουν στην Τραπεζούντα. «Τώρα εγώ θα καθίσω και θα εξηγήσω το γενεαλογικό μου δέντρο; Σε ποιον; Σε ένα κουφιοκέφαλο δήμαρχο, αγράμματο, που συκοφαντεί;», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογογλου.

Όπως ανέφερε το sigmalive.com, την περασμένη βδομάδα είχαν προκληθεί αντιδράσεις, όταν σε ομιλία του σε ιφτάρ (πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία Ραμαζανιού) ο δήμαρχος της συνοικίας Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης υπονόησε πως ο Ιμάμογλου είναι Έλληνας.

Συγκεκριμένα, είχε πει ότι «πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου» και στη συνέχεια ρώτησε τον κόσμο: «Από πού κατάγεται (ο Ιμάμογλου)» και πήρε την απάντηση
«Τραπεζούντα». Ο δήμαρχος Εσενλέρ τότε σχολίασε «Τότε είναι μεγάλη υπόθεση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει