Εντολή να αποχωρήσει από το Ιράκ το μη απαραίτητο αμερικανικό προσωπικό, έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της γενικότερης αμερικανικής ανησυχίας σχετικά με τις απειλές από δυνάμεις που στηρίζει το Ιράν, έδωσε εντολή σήμερα Τετάρτη, για την απομάκρυνση του «μη απαραίτητου» κυβερνητικού προσωπικού των ΗΠΑ από το Ιράκ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε συγκεκριμένα την απομάκρυνση του προσωπικού αφενός από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη και αφετέρου από το αμερικανικό προξενείο στην Αρμπίλ, την ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

«Οι κανονικές υπηρεσίες παροχής βίζας θα ανασταλούν προσωρινά. Η αμερικανική κυβέρνηση θα έχει περιορισμένες δυνατότητες να παρέχει έκτακτες υπηρεσίες στους Αμερικανούς πολίτες στο Ιράκ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την Αρμπίλ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Για τον λόγο αυτό το αμερικανικό υπουργείο συστήνει σε όσους επηρεάζονται από το γεγονός αυτό «να αναχωρήσουν το συντομότερο δυνατό» από το Ιράκ.

Την Τρίτη, ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του για τις ενδεχόμενες επικείμενες απειλές από το Ιράκ στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ. Βρετανός διοικητής ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες του, ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει τις αμερικανικές ανησυχίες «ψυχολογικό πόλεμο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει