Στην τελική ευθεία για τον Αρχιεπισκοπο στις ΗΠΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για την επόμενη ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με την Πέμπτη να είναι η κρίσιμη μέρα, η οποία ενδεχομένως να σηματοδοτήσει ακόμη και την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου.

Του ανταποκριτή μας στις ΗΠΑ, Δημήτρη Φιλιππίδη

Μέχρι αυτήν την ώρα, τα δεδομένα εξακολουθούν να παραμένουν ρευστά. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος φέρεται να έχει ζητήσει την ενεργοποίηση της παραίτησής του από 1η Ιουνίου, αίτημα που αν γίνει αποδεκτό πιθανώς να επιβραδύνει τις περαιτέρω εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά, δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι δύσκολα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα ρισκάρει περαιτέρω κωλυσιεργία στην διαλεύκανση του τοπίου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με δεδομένο ότι υπάρχουν πιέσεις από διάφορες πλευρές για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Πάντως, η διαδοχή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν αποκλείεται να είναι αλληλοεξαρτώμενη με τις άλλες δυο Αρχιεπισκοπές (Αυστραλίας και Μ. Βρετανίας), για τις οποίες επίσης θα συζητηθεi η αλλαγή ποιμενάρχη και ενδεχόμενη μεταβολή του καταστατικού χάρτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει