«Κόλαση» από τις αποκαλύψεις: 7.000 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο Σώμα Προσκόπων στις ΗΠΑ!

Πιέσεις για δημοσιοποίηση ονομάτων

Κόλαση από τις αποκαλύψεις για τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στις τάξεις του Σώματος Προσκόπων στις ΗΠΑ καθώς υπάρχουν καταγγελίες για περισσότερες από 7 χιλιάδες ανοιχτές υποθέσεις, κάτι που προκαλεί σοκ.

Του ανταποκριτή μας στις ΗΠΑ, Δημήτρη Φιλιππίδη

Την ίδια στιγμή μία νομική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πληροφορίες έχει στην διάθεση της τα ονόματα 130 υπευθύνων του Σώματος Προσκόπων εμπλεκομένων στις υποθέσεις παιδεραστίας.
Το μεγάλο αυτό δικηγορικό γραφείο που είναι επιφορτισμένο με την υπόθεση πιέζει τα Προσκοπικά Τμήματα να δώσουν με την σειρά τους στην δημοσιότητα και τα υπόλοιπα ονόματα όσων όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες υποθέσεις.

“Πιστεύουμε τις καταγγελίες των θυμάτων, τους στηρίζουμε και πληρώνουμε ότι χρειάζεται για συνεδρίες με παιδοψυχολόγους. Τίποτα δεν είναι πάνω από την ασφάλεια και την ζωή των παιδιών στον Προσκοπισμό. Ειμαστε εξαγριωμένοι με τα όσα μαθαίνουμε και με όσους εκμεταλλεύτηκαν την θέση τους στο Σώμα Προσκόπων και κακοποίησαν αθώα παιδιά» δήλωσαν οι υπεύθυνοι των Προσκόπων σε παναμερικανικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά απόψε το βράδυ θα υπάρξουν νέα στοιχεία που θα δοθούν και νέες πιέσεις για την δημοσιοποίηση περισσότερων πληροφοριών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει