Έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο! (ΕΙΚΟΝΑ)

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε λόγο για νέα εποχή σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, το Πολιτειακό του Οχάιο. Η έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» διασώζει την ύπαρξη του τμήματος Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού χάρη και στον Β. Μαρινάκη, ο οποίος είναι ο βασικός δωρητής.

Αναλυτικά η ανάρτηση του ηγέτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Νέα εποχή για το τμήμα Νεοελληνικών σπουδών στο αμερικανικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο! Με τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την τοπική ελληνική κοινότητα και με βασικό δωρητή τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, η Έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό διασώζει και διατηρεί εσαεί την ύπαρξη του τμήματος, σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια με περίπου 50.000 φοιτητές και 10.000 καθηγητές. Στο τμήμα Νεοελληνικών σπουδών σήμερα διδάσκουν παγκοσμίου φήμης μελετητές της μητρικής μας γλώσσας και του πολιτισμού. Εκτός των διδακτικών τους καθηκόντων και της έρευνας, συνεργάζονται στενά με την τοπική ελληνική κοινότητα για την διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς και των Αμερικανών φοιτητών με την χώρα μας.

A new era for the Modern Greek studies department at the State University of Ohio (OSU)! The $1 million fundraising completed by the local Greek community, with lead sponsor Mr. Evangelos Marinakis, safeguards the operation of a department that was destined to close, with the creation of the “Miltiadis Marinakis Professorship for Modern Greek Language and Culture”. The Ohio State University is one of the largest universities in the USA, with 50,000 students and 10,000 academic personnel. The world-renowned professors teaching at the Modern Greek studies department work closely with their American and Greek-American students and the local Greek community to tighten their bonds with Greek culture and language. #marinakis #OSU»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει