Τι δήλωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων!

Σημαντικές προσωπικότητες της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου εξέφρασαν τη θλίψη τους

286
Theon

Την προθυμία της να στηρίξει τη Γαλλία για την αποκατάσταση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, τόνισε με δηλώσεις της η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, ενώ αξιωματούχοι και σημαντικές προσωπικότητες της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, εξέφρασαν τη θλίψη τους για τη μεγάλη καταστροφή της εκκλησίας των ρωμαιοκαθολικών.

«Η ιαπωνική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας εάν το ζητήσει η γαλλική κυβέρνηση», ανέφερε ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Yoshihide Suga σε συνέντευξη Τύπου.

«Ήταν μια απώλεια για όλον τον κόσμο και αισθανόμαστε βαθιά λυπημένοι», δήλωσε ο Suga, αναφερόμενος στη φωτιά στον χώρο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς τη Δευτέρα, η οποία έκαψε τη στέγη του και προκάλεσε την ανατροπή του κτιρίου 90 μέτρων.

Παράλληλα, προσωπικότητες της Ιαπωνίας εξέφρασαν τη θλίψη τους για την τραγωδία.

Η βραβευμένη ηθοποιός Keiko Kishi, κάτοικος του Παρισιού, ανέφερε για το ρόλο της στην ταινία του 1983 «Sasameyuki», που ήταν πρωταγωνίστρια ότι, «η Notre Dame είναι σύμβολο του Παρισιού. Έκανα συχνά περιπάτους κατά μήκος των όχθεων του ποταμού Σηκουάνα και είχα περάσει από τον καθεδρικό ναό. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συνέβη σε μια δομή που επιβίωσε ακόμη και τον Β “Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε.

Ο ηθοποιός Kanji Ishimaru, η ιαπωνική φωνή του πρωταγωνιστή Quasimodo στο animation της Disney «The Hunchback της Notre Dame», δήλωσε: «Ο καθεδρικός ναός έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή μου ως ηθοποιού και επισκέφθηκα την εκκλησία αρκετές φορές. Παρακολουθώντας τις φλόγες στεναχωρήθηκα πολύ. Ελπίζω ότι η ανακατασκευή θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν «, πρόσθεσε.

Δεν ήταν όμως μόνο οι διασημότητες που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον λαό του Παρισιού, όπως αναφέρει το japantimes.co.jp.

Ο δήμαρχος του Κιότο, Daisaku Kadokawa, έστειλε τις καλύτερες ευχές του στη δήμαρχο του Παρισιού, Anne Hidalgo, λέγοντας ότι, ελπίζει ο καθεδρικός ναός να μπορέσει να ξαναχτιστεί στην παλιά του δόξα. Το Κιότο και το Παρίσι είναι αδελφοποιημένες πόλεις από το 1958.

Η Yuta Naiki, η οποία φιλοξενεί τακτικά εκδηλώσεις γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού σε καφέ του Τόκιο που διαχειρίζεται, δήλωσε: «Η Notre Dame αποτελεί συμβολική παρουσία, ακόμη και ανάμεσα στις πολλές εκκλησίες της πόλης».

Η Μίκι Κάτο, κόρη του γνωστού παίκτη του Shogi, Hifumi Kato και επικεφαλής του Καθολικού ερευνητικού κέντρου στο Σεντάι, Σολάουρι Γυναικείου Κολεγίου, εξέφρασε επίσης τη λύπη της για τη φωτιά, καθώς θυμήθηκε την επίσκεψή της στη Νοτρντάμ, μόλις τον περασμένο μήνα.

«Η μεγαλοπρέπεια του ναού δεν έμοιαζε με καμία άλλη εκκλησία και οι πολλοί επισκέπτες και οι ντόπιοι που προσεύχονταν εκεί εντυπωσιάστηκαν», επισήμανε.

Τονίζοντας ότι η Νοτρ Νταμ βοήθησε  για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι του 2011 που έπληξε το Σεντάι και άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, η Κάτο είπε: «Είναι τώρα η σειρά μας να στηρίξουμε τη Γαλλία. Προσεύχομαι για την ανακατασκευή (του καθεδρικού ναού) «.

Ν. Αναστασίου

Crashonline.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...