Τραγωδία στην Οκινάουα: Αμερικανός πεζοναύτης έσφαξε Ιαπωνίδα και μετά αυτοκτόνησε

Ένα νέο περιστατικό βίας στην Ιαπωνία, με πρωταγωνιστή μέλος της αμερικανικής δύναμης στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και διαβουλεύσεις μεταξύ των διπλωματικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός ναύτης έσφαξε μία Γιαπωνέζα και μετά αυτοκτόνησε στην Οκινάουα, όπου ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει ικανές δυνάμεις και διαθέτει μόνιμη παρουσία.

Ο Αμερικανός στρατιώτης ανήκει στο 3ο Σώμα πεζοναυτών. Το άψυχο σώμα του 31χρονου εντοπίστηκε το Σάββατο, ακριβώς δίπλα σε μία ντόπια νεκρή γυναίκα, ηλικίας γύρω στα 40. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από την έρευνα, ο Αμερικανός πεζοναύτης και η Γιαπωνέζα είχαν συνάψει ερωτική σχέση, η οποία έλαβε τέλος όταν ο 31χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τη γυναίκα, πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει.

Τα δύο πτώματα εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή Kuwae της πόλης Chatan, στο νησί Οκινάουα.

Ο Αμερικανός πεζοναύτης σκότωσε τη γυναίκα μπροστά στα μάτια του παιδιού της, το οποίο, αν και σε κατάσταση σοκ, κατάφερε να καλέσει την αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού έκανε λόγο για τραγωδία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια της δολοφονικής ενέργειας. 

Λόγω του νέου περιστατικού, ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Takeo Akiba, επικοινώνησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, William Hagerty, με τον οποίο συζήτησε τις λεπτομέρειες της τραγικής αυτής ιστορίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει