Λήξη συναγερμού στη Βρετανία! Δεν υπήρχε βόμβα στο πυρηνικό υποβρύχιο

Άγνωστος  ισχυρίστηκε ότι το πρωί της Τετάρτης είχε τοποθετηθεί βόμβα σε ένα πυρηνικό υποβρύχιο σε ναυπηγείο στην Βρετανία,   προκαλώντας την εκκένωση από 1.700 υπαλλήλους από το ναυπηγείο πολυεθνικής αμυντικής εταιρείας.

Οι αρχές έσπευσαν αμέσως στο σημείων και αφού εκκένωσαν το ναυπηγείο από τους υπαλλήλους προχώρησαν στην έρευνα στο υποβρύχιο όπου δεν βρέθηκε τελικά βόμβα.

Η περιοχή στην Cumbria είναι ένα από τα λίγα ναυπηγεία στον κόσμο ικανά να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν πυρηνικά υποβρύχια.

Μια εκπρόσωπος της BAE Systems δήλωσε: «Μετά από μια εκτεταμένη σάρωση του Devonshire Dock Complex (DDC), συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων Astour class submarines στην κατασκευή, δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο. Αναμένουμε να μπορέσουμε σύντομα να κλείσουμε το συμβάν. »

«Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι πάντα η ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, ώστε σύμφωνα με τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης μας, αποφάσισε να απελευθερώσει προσωπικό από την DDC νωρίτερα σήμερα. Αυτό ήταν καθαρά προληπτικό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιώργος Τράγκας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1
Από 9 Σεπτεμβρίου, 7 – 10 το πρωί