Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Σοκαριστικό βίντεο μέσα από το τζαμί – Η στιγμή σύλληψης του δράστη (Βιντεο)

Φωτογραφίες του μακελάρη που μετέδιδε live μέσω facebook την επίθεση στο Τζαμί

261
Theon

Ο 28χρονος Αυστραλός που  άνοιξε πυρ σε τζαμί της Νέας Ζηλανδίας, σκοτώνοντας 40 άτομα και τραυματίζοντας ακόμη 48, αναγνωρίστηκε ως Μπρέναν Τάραντ από το Grafton της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο 28χρονος Αυστραλός φέρεται να έχει περάσει επτά χρόνια ταξιδεύοντας στον κόσμο και να έχει εμμονή με την ακροδεξιά, νεοναζιστική ιδεολογία. Ο Μπρέναν Τάραντ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο αύριο κατηγορούμενος για δολοφονία, αφού άνοιξε πυρ στο Christchurch, με ένα ημιαυτόματο κυνηγετικό όπλο και ένα τουφέκι σε περίπου 100 ανυπεράσπιστους πιστούς που προσεύχονταν.

Το μανιφέστο της φρίκης – Τι έγραψε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας για την Αγιά Σοφιά και τους Τούρκους

Τώρα, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, αναδύονται λεπτομέρειες του ιστορικού του, συμπεριλαμβανομένης της ανατροφής του στην πόλη της Grafton της Νέας Νότιας Ουαλίας που έφυγε λίγο μετά το θάνατό του από τον πατέρα του Rodney. Φαίνεται να έχει περάσει μέχρι επτά χρόνια να ταξιδέψει στον κόσμο και μια γυναίκα που τον γνώριζε πριν φύγει ο Grafton εικάζει ότι «κάτι συνέβη σε αυτόν» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο Μπρέναν Τάραντ ισχυρίζεται στο λεγόμενο «μανιφέστο» του ότι έχει κάνει χρήματα στο Bitcoin, τα οποία του επέτρεπαν να ταξιδέψει στον κόσμο. Μιλάει επίσης για την επίσκεψη σε ένα ευρύ φάσμα χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, και μια φωτογραφία τον δείχνει σε ένα τουριστικό ταξίδι στη Βόρεια Κορέα.

Μια γυναίκα που γνώριζε τον Tarrant πριν φύγει από το Grafton, δήλωσε ότι εργάστηκε ως προσωπικός γυμναστής που είχε εμμονή με γυμναστήριο, αλλά φαινόταν σαν ένας καλά προσαρμοσμένος νεαρός άνδρας. Είπε: «Θα έλεγα ότι κάτι συνέβη εκείνη την εποχή στα ταξίδια του».

Βίντεο μέσα από το τζαμί

Φρίκη προκαλεί βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter και δείχνει τη στιγμή που ένας εκ των δραστών εισβάλλει σε τέμενος και ανοίγει αδιακρίτως πυρ κατά των πιστών που τρέχουν έντρομοι να κρυφτούν.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή της άφιξης του δράστη στο ένα από τα δύο τζαμιά. Ο άνδρας βγάζει από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο και φτάνει στην είσοδο του τζαμιού.

Ο δράστης μετέδιδε live μέσω facebook την επίθεση στο Τζαμί:

Η στιγμή σύλληψης του δράστη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...