Σκηνικό πολέμου στη Ρωσία- Παρέταξαν πυραύλους στο Λένινγκραντ

Πυραυλικά συστήματα S-400 αναπτύχθηκαν στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, όπου βρίσκεται η Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τρίτη (12.3.2019).

“Τα πιο σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τέθηκαν σε θέση μάχης για να προστατεύσουν στρατιωτικές, διοικητικές και πολιτικές εγκαταστάσεις”, διευκρίνισε το υπουργείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως τα νέα συστήματα θα αντικαταστήσουν τους S-300. Δεν θέλησε, πάντως, να διευκρινίσει τον αριθμό των νέων πυραύλων που αναπτύχθηκαν.

Οι S-300 φεύγουν, οι S-400 ήρθαν!

Οι S-400 έχουν δοκιμαστεί στην περιφέρεια του Αστραχάν στη νότια Ρωσία πριν μεταφερθούν 2.000 χιλιόμετρα βορειότερα, στην περιφέρεια του Λένινγκραντ. Πύραυλοι αυτού του τύπου πρόκειται, επίσης, να αναπτυχθούν στη διάρκεια του μήνα κοντά στον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ.

Με θεωρητικό βεληνεκές 400 χιλιομέτρων, είναι το πιο εξελιγμένο από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας. Έχει πωληθεί στην Ινδία, αλλά και στην Τουρκία, πράγμα που έχει προκαλέσει τον θυμό των δυτικών συμμάχων της Άγκυρας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα της Ουάσινγκτον. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υπογραμμίζουν ότι οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα αμυντικά συστήματα της Ατλαντικής συμμαχίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει