Τραγωδία στην Αιθιοπία: «Βέτο» στις πτήσεις των Boeing 737 MAX βάζει και η Αυστραλία

Καθηλωμένα στο έδαφος θα παραμείνουν τα Boeing 737 MAX που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την Αυστραλία, με απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας, ύστερα από την τραγωδία στην Αιθιοπία.

«Πρόκειται για μια προσωρινή αναστολή ενώ αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την αναθεώρηση των κινδύνων ασφαλείας των συνεχιζόμενων πτήσεων του Boeing 737 MAX προς και από την Αυστραλία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σέιν Καρμόντι, διευθύνων σύμβουλος του τομέα ασφαλείας της αυστραλιανής ΥΠΑ, η οποία προστίθεται πλέον στον κατάλογο των χωρών και αερομεταφορέων που άσκησαν… «βέτο» στο 737 MAX.

Ενα 737 MAX της Silk Air / Φωτογραφία: Facebook

«Μπλόκο» και από την ΥΠΑ του Βιετνάμ

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της υπηρεσίας ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας του Βιετνάμ Ντιν Βιέτ Θανγκ δήλωσε ότι οι βιετναμέζικες αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους της Μπόινγκ.

Και το Μεξικό

Νωρίτερα σήμερα ο μεξικανικός αερομεταφορέας Aeroméxico ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του ωσότου να λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου της Ethiopian Airlines αυτού του τύπου στην Αιθιοπία προχθές Κυριακή.

Η συντριβή του 737 Max 8 των αιθιοπικών αερογραμμών κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, τέσσερις μήνες έπειτα από παρόμοιο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στην Ινδονησία, οδήγησε πολλές κυβερνήσεις και εταιρείες να καθηλώσουν στο έδαφος αυτό το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων. Οι αρχές της Κίνας, της Ινδονησίας, της Νότιας Κορέας και της Μογγολίας ανακοίνωσαν το μέτρο αυτό, όπως και οι εταιρείες Ethiopian Airlines (Αιθιοπία), Comair (Νότια Αφρική) και Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει