Τι έριξε το μοιραίο Boeing 737 στην Αιθιοπία; Ο πιλότος ήταν έμπειρος με 8.000 ώρες πτήσεων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η νέα αεροπορική τραγωδία της Αιθιοπίας που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, όταν το Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών αερογραμμών συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του έχει συγκλονίσει τον πλανήτη.

Πλέον, η ανεύρεση των μαύρων κουτιών προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής είναι αυτό που έχει απομείνει για να μαθευτεί όλη η αλήθεια. Πρόκειται για τον καταγραφέα των συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, αλλά και τον καταγραφέα ψηφιακών δεδομένων πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.

Αυτό που υπάρχει ως δεδομένο είναι ότι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ethiopian Airlines, ο πιλότος ανέφερε προβλήματα στην πτήση και ζήτησε άδεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Ο πιλότος είναι ο Yared Mulugeta, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και ήταν κενυατικής εθνικότητας.

Ο Yared Mulugeta, είχε τουλάχιστον δώδεκα χρόνια εμπειρίας στο πιλοτήριο, ενώ το συγκεκριμένο αεροσκάφος το πιλόταρε από το 2018. Σύμφωνα με ειδησεογραφικές σελίδες της Αιθιοπίας δούλευε ως πιλότος από το Νοέμβριο του 2007, ενώ στην Ethiopian Airlines, εργαζόταν από το 2010.

Ο Yared Mulugeta είχε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 8.000 ώρες πτήσεων και σύμφωνα με τους συναδέρφους του ήταν πολύ αξιόπιστος στην δουλειά του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει