Τουρκία: Καθηγητές νομικής για κλάματα- Ο ένας λέει να κόβουν χέρια ο άλλος γλώσσα

Σε πλήρη παράκρουση βρίσκονται ακαδημαϊκοί της Τουρκίας με δηλώσεις που προκαλούν εντύπωση και παραπέμπουν σε επικίνδυνες για το κοινό αίσθημα απόψεις.

Έκκληση από τον καθηγητή νομικής Σελμάν Ογούτ για κόψιμο χεριών στους κλέφτες

Ο Δρ. καθηγητής Σελμάν Ογούτ-μέλος του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου Μεντιπόλ, πρότεινε να κόβονται τα χέρια τα ων κλεφτών.

Ο Ογούτ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίττερ, ανέφερε πως έμαθε από τηλεοπτική εκπομπή για την αύξηση των κλοπών και σχολίασε γράφοντας : ¨Όταν λέμε να τους κόβουμε τα χέρια, μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα. Λες και αυτοί στων οποίων μπαίνουν τα σπίτια είναι ζώα!¨.

 

Ο Ογούτ είναι ο Συντονιστής στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κατάρτισης Ειδικών του ιδρύματος TÜGVA (στου οποίου το  Συμβούλιο Ανώτατης Διαβούλευσης περιλαμβάνεται ο  Μπιλάλ Ερντογάν-γιός του ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν), ένα ίδρυμα το οποίο ο δήμος Κωνσταντινούπολης βοήθησε το 2018 με 74,3 εκ. λίρες. Το τουίτ του Ογούτ αναπαρήχθη από περισσότερα από 200 άτομα.

Αχμέτ Σικ : Πρέπει να κόβεται η γλώσσα σε νομομαθείς που κάνουν τέτοιες προτάσεις
Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Αχμέτ Σικ αντέδρασε μέσω Τουίτερ στο σχόλιο του Ογούτ. Ο Σικ σχολίασε πως ¨Σε τέτοιους δήθεν νομομαθείς που κάνουν τέτοιες προτάσεις πρέπει να κόβεται η γλώσσα¨

Μπορεί επίσης να σας αρέσει