Εισβολή Πούτιν στη Λευκορωσία φοβάται το ΝΑΤΟ

194
Theon

Ο πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Ράσμουσεν, σε συνέντευξή του στην ουκρανική Liga.net., θεωρεί μια μελλοντική ρωσική εισβολή και κατοχή της Λευκορωσίας, ιδιαιτέρως πιθανή.

Όπως ανέφερε, «ο βασικός κίνδυνος είναι η επανάληψη του ουκρανικού σεναρίου που περιλαμβάνει πόλεμο και προσάρτηση στη Λευκορωσία. Εάν η χώρα δεν ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο σενάριο. Θα συμβούλευα τη Λευκορωσία να εισαγάγει μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στη δημοκρατία και την ελευθερία», είπε ο 12ος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος σήμερα είναι σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνενκο, μόνο η δημοκρατία και η ελευθερία θα εξασφαλίσουν τη Λευκορωσία από τη Ρωσική επιθετικότητα, όπως αναφέρει το belsat.eu.

Ο Ράσμουσεν τόνισε στη συνέχεια ότι, «θυμόμαστε τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. ο οποίος είπε ότι η Λευκορωσία πρέπει να γίνει μέρος της «μεγάλης ρωσικής ισχύος», όπως και η χερσόνησος της Κριμαίας. «Και θα ήθελα η Λευκορωσία να λάβει περισσότερη βοήθεια από τη Δύση. Αλλά πρέπει να δούμε τη μετάβαση της Λευκορωσίας στην ελευθερία και τη δημοκρατία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...