40.000 Νεοϋορκέζοι με καρκίνο κάθε χρόνο!

Σοκάρουν τα στοιχεία που δίδονται στην δημοσιότητα από την American Cancer Society Action Network καθώς απο το 2011 έως το 2015, κάθε χρόνο περισσότεροι από 40 χιλιάδες Νεοϋορκέζοι ασθενούν από καρκίνο.

Γράφει ο ανταποκριτής μας στις ΗΠΑ, Δημήτρης Φιλιππίδης

Καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος προστατη, καρκινος του μαστού και καρκίνος του εντέρου αποτελούν τις μισές σχεδόν περιπτώσεις σύμφωνα με την μελέτη αυτή.

Ο σκοπός της έρευνας αυτής εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο κατανόησης των μοντέλων και περιορισμού των περιπτώσεων καρκίνου και όπως προκύπτει το Στάτεν Άιλαντ είναι το ένα απο τα πέντε διαμερίσματα στην πόλη της Νέας Υόρκης που παρουσιάζει τις περισσότερες περιπτώσεις.

Η μελέτη αυτή κάνει έκκληση για περιορισμό των προϊόντων καπονού με διάφορες γεύσεις και επένδυση σε προγράμματα για προώθηση πιο προσιτής σε τιμές, υγιεινής. Επίσης ιδιάιτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στην πρόληψη και στην παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων της Νέας Υόρκης.

«Εφτασε η ώρα που το σύστημα υγείας της πόλης μας θα αναπροσαρμόσει τα δεδομένα και θα συνεργαστεί με φορείς και παράγοντες ώστε να αντιμετωπίσουμε τους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Πρέπει να έχουμε όλοι πρόσβαση σε υγιεινές τροφές και να περιορίσουμε όλα αυτά που ευνοούν την άνθηση του καρκίνου» δήλωσε η Dr. Tenya Blackwell από το Arthur Ashe Institute for Urban Health

Μπορεί επίσης να σας αρέσει