Το ΄σκασε σαν… κύριος ο Γκρούεφσκι από τα Σκόπια: Τι αποκαλύπτει ο εισαγγελέας της ΠΓΔΜ

Ποιοι τον βοήθησαν να δραπετεύσει από τη χώρα

Λεπτομέρειες για την απόδραση από το Σκόπια του πρώην Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, έδωσε ο γενικός εισαγγελέας της ΠΓΔΜ.

Οπως αποκάλυψε, ο πρώην πρωθυπουργός εγκατέλειψε το έδαφος της ΠΓΔΜ χωρίς να διασχίσει κάποια από τις νόμιμες συνοριακές διαβάσεις και σημείωσε ότι έχει γίνει ακρόαση μαρτύρων, όμως απέφυγε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες προκειμένου να μη βλάψει την προκαταρκτική έρευνα.

Ο Λιούμπομιρ Γιόβεσκι ανέφερε ότι οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία, όπως είπε, συγκεντρώνονται κατόπιν αιτήματος για διεθνή νομική αρωγή εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο, ενώ ερευνάται το υλικό των βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης σε δρόμους, διόδια, συνοριακά περάσματα και από εκείνες που γειτνιάζουν με το σπίτι του Γκρούεφσκι.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα αναλύει το περιεχόμενο των αποδεικτικών στοιχείων που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, ενώ αναμένονται ακόμα να παραδοθούν τα αποδεικτικά στοιχεία από την Αλβανία. Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά εάν κάποιοι παραβίασαν τον νόμο διευκολύνοντας τον –και υπόδικο και καταδικασμένο– Νίκολα Γκρούεφσκι να δραπετεύσει από τη χώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει