Διαλύθηκε το Ίδρυμα Τραμπ! Κατηγορίες για…

Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Τραμπ το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να αυτοδιαλυθεί.

Το Ίδρυμα Τραμπ σύμφωνα με την εισαγγελέα Μπάρμπαρα Άντεργουντ φέρεται να ήταν το “όχημα” για να χρηματοδοτεί ο Αμερικανός πρόεδρος προσωπικές δαπάνες του και υπέγραψε μια συμφωνία με τις αρχές με την οποία δέχεται “να διαλυθεί υπό δικαστική επίβλεψη”.

Οι δικαστικές περιπέτειες για το Ίδρυμα Τραμπ ωστόσο, δεν θα λήξουν εδώ. Οι αρχές της Νέας Υόρκης εξακολουθούν να ζητούν από το Ίδρυμα Τραμπ να επιστρέψει τα εκατομμύρια δολάρια που πιστεύεται ότι δαπανήθηκαν παρανόμως, καθώς και να απαγορευτεί στον ίδιο τον Τραμπ και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του να διευθύνουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με την κ. Άντεργουντ, το Ίδρυμα Τραμπ λειτουργούσε σαν “καρνέ επιταγών για να εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα” του Ντόναλντ Τραμπ. Στη μήνυση που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούνιο υποστηριζόταν ότι το Ίδρυμα χρησιμοποιούσε τους πόρους του, που προορίζονταν για κοινωφελείς σκοπούς, για να πληρώνονται οι νομικές υποχρεώσεις του Τραμπ, να προωθούνται τα ξενοδοχεία του και για προσωπικές αγορές. Συγκέντρωσε επίσης περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια κατ’ εντολή του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, με σκοπό να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η εισαγγελία ζητά να απαγορευτεί για μια δεκαετία στον Ντόναλντ Τραμπ να διευθύνει οποιοδήποτε μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και να επιβληθεί αντίστοιχη απαγόρευση, αλλά μόνο για ένα έτος, για τα παιδιά του, Ντόναλντ Τζούνιορ, Ιβάνκα και Έρικ. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ιβάνκα παραιτήθηκαν από το Ίδρυμα όταν ο επιχειρηματίας ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, το 2017. Ο Ντόναλντ Τζούνιορ και ο Έρικ παραμένουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει