Η επιστολή – καταπέλτης της Εθνικής Κροατίας κατά της Κυβέρνησης

"Ο λαός της Κροατίας μεταφέρθηκε στην άβυσσο της δυστυχίας"

Η Εθνική Κροατίας παρότι έφτασε στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση ανέλπιστο για την ποδοσφαιρική ιστορία τος,  έβγαλε μια ανακοίνωση – καταπέλτη που κατακεραυνώνει την πολιτική ηγεσία της χώρας της.

Διαβάζοντας την εν λόγω επιστολή καταλαβαίνουμε ότι η πολιτική της Γερμανίας που ισοπέδωσε την Ελλάδα οδηγώντας την σε πτώχευση, χάνοντας την εθνική της κυριαρχία και μετατρέποντας την σε μία χώρα – προτεκτοράτο της, ακολουθήθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως έγινε και μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας σε επιμέρους κρατίδια. Έτσι και η Κροατία μετατράπηκε σε προτεκτοράτο της Γερμανίας, καταστρέφοντας τη ζωή των πολιτών, οδηγώντας το κρατίδιο σε οικονομική παράλυση, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με την Ελλάδα.

Στην επίμαχη επιστολή, μάλιστα οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση της Εθνικής Κροατίας φέρεται να χαρακτηρίζει τους διοικούντες ως εγκληματική οργάνωση και κακούς ανθρώπους, οι οποίοι ευθύνονται για την φτωχή  κατάσταση των ανθρώπων στη χώρα.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Ανοικτή επιστολή προς το Κροατικό κοινό από τον Zlatko Dalića

Αγαπητοί,

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία έδειξε ότι στον κόσμο του ποδοσφαίρου έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες. Μια ταλαντούχα γενιά μεγάλων ατόμων, πρόθυμων να εργαστούν σκληρά, μπορεί να επιτύχει. Μπορούν να επιτύχουν, όταν έχουν όλη τη βοήθεια, όταν οδηγούνται, καθοδηγούνται και ωθούνται προς την επιτυχία.

Αυτή η γενιά ποδοσφαιριστών το έχει επιτύχει, δείχνοντας ότι μια συγκέντρωση μεγάλων ανθρώπων στο ποδόσφαιρο μπορεί να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Δεν αφορά τους αριθμούς του έθνους, το μέγεθος του προϋπολογισμού, δεν αφορά στα γήπεδα, δεν έχει σημασία ούτε καν το περιβάλλον, εάν αυτή η γενιά κροατών ποδοσφαιριστών δεν μπόρεσε να φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν γράφω αυτά τα σπάνια για την ομάδα που «έχω». Γράφω αυτή την επιστολή για μια δύσκολη κατάσταση στην Κροατία.

Η Κροατία είναι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσα στην) Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Κροατία ζεις πολύ δύσκολα, από το τέλος της τελευταίας σύγκρουσης. Η Κροατία είναι μια χώρα που διοικείται από κακούς ανθρώπους, μέλη μιας οργάνωσης που έχει κηρυχθεί εγκληματική. Ο λαός της Κροατίας μεταφέρθηκε στην άβυσσο της δυστυχίας, η Κροατία είναι μια χώρα από την οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια την έχουν αποφύγει ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Σήμερα, στην Κροατία, οι παλιοί συνταξιούχοι μας, οι συντάξεις τους δεν είναι σε θέση να διευθετήσουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες ζωής, η νεολαία που διδάσκεται δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά , η υγειονομική περίθαλψη καταρρέει, το δικαστικό σώμα προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και είναι διεφθαρμένο. Είναι ζήτημα χρόνου το πότε θα καταρρεύσει το σύστημα και πότε μια τέτοια κατάσταση θα γίνει αφόρητη. Ως εκ τούτου, ζητώ από όλους τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών, οι οποίοι έφεραν τον λαό μου στην κόλαση της δυστυχίας, της απελπισίας και της φτώχειας, να μείνουν μακριά από την ποδοσφαιρική ομάδα της Κροατίας.

Δεν είστε ευπρόσδεκτοι στα αποδυτήριά μας, δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να σας κάνουμε κάποια χειραψία μαζί σας. Εσείς είστε οι υπεύθυνοι που η Κροατία είναι η πιο φτωχή ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα, επειδή οι άνεργοι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν ένα γεύμα.

Έχουμε μια γη που είναι έρημη, έχουμε ολόκληρες περιοχές όπου πολλοί κάτοικοι είναι ένα τετραγωνικό μίλι. Οι άνθρωποι που το έμειναν έξω από τη χώρα μας δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις τάξεις μας, δεν θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους τους πιο συνηθισμένους στην κοινωνία μας. Ζητάμε να σεβαστείτε την απόφασή μας, να μην φορέσετε τις φανέλες της ποδοσφαιρικής ομάδας, να μην χρησιμοποιήσετε τις επιτυχίες μας για την προβολή σας. Χρησιμοποιώντας τα επιτεύγματά μας, την αξία της δουλειάς μας, το επίτευγμά μας χαλάτε ένα καθαρό άθλημα.

Οι ενέργειές σας είναι ορατές κάθε μέρα, όταν οι άνθρωποι της Κροατίας «μάχονται» για μία φέτα ψωμιού, αυτές είναι οι ενέργειές σας και εμείς, οι αθλητές, δεν θέλουμε οι άνθρωποι της Κροατίας να μας συνδέουν με εσάς. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς και η διοίκηση ενημερώνουμε το κοινό ότι όλα τα έσοδα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία θα κατατεθούν σε ειδικό ταμείο για τα παιδιά της Κροατίας. Το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει τις διακοπές των παιδιών της Κροατίας, τα οποία δεν έχουν δει ποτέ την Αδριατική Θάλασσα.

Οι Κροάτες ποδοσφαιριστές είναι με τον λαό της Κροατίας και θα περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, εκτός από τις νίκες τους, με κάθε άλλο τρόπο να διευκολύνουν μια ζωή που είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Κροατία.

Μακάρι όλα τα παιδιά της Κροατίας να έχουν την ευκαιρία να περάσουν τουλάχιστον επτά ημέρες στην ακτή της Κροατίας. Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές για τους ευάλωτους και αγαπητούς μας (συνανθρώπους).

Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά όλους τους πολίτες της Κροατίας, με την υπόσχεση ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε τους πρωταθλητές του κόσμου στην Κροατία, με τη δική σας βοήθεια, με το δικό σας «χειροκρότημα»

Μοιραστείτε μαζί μου τα λόγια μου και ελάτε στην υποδοχή τη Δευτέρα στο Ζάγκρεμπ.

Χαίρε Κροάτες, χαίρε Κροατία!

Η αντισυμβατική πρόεδρος Κροατίας

Το σίγουρο είναι ότι η Koλίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς δεν έχει την εμφάνιση μιας συνηθισμένης προέδρου χώρας. Γεννημένη στις 29 Απριλίου του 1968 στην πόλη Ριέκα, έγινε η νεότερη πρόεδρος της Κροατίας στα 46 της χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2015, και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Από τότε που εντάχθηκε στο συντηρητικό κόμμα, την Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ) το 1993, κατείχε κατά καιρούς διάφορα αξιώματα, ξεκινώντας από σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι selfies με τους παίκτες

Πριν από λίγες μέρες, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι χαιρέτισαν την κίνησή της να παρακολουθήσει την εθνική ομάδα της χώρας της να επικρατεί επί της Ρωσίας και να καταφέρνει, έπειτα από 20 χρόνια, και πάλι να προκριθεί σε έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε ένα συγκλονιστικό προημιτελικό νίκησε τη Ρωσία στο Σότσι με 4-3 στα πέναλτι, καθώς το ματς στην κανονική διάρκεια τέλειωσε 1-1 και στην παράταση 2-2.

Η Κολίντα ήταν εκεί και ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε να πανηγυρίζει για τη νίκη της χώρας της φορώντας το μπλουζάκι της εθνικής ομάδα ποδοσφαίρου, δίπλα στον πρόεδρο της Fifa Τζιάνι Ινφαντίνο και με τους ιδρωμένους, ημίγυμνους Κροάτες παίκτες μέσα στα αποδυτήρια. Τα πλάνα που την έδειχναν να τους αγκαλιάζει έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, ενώ η ίδια η 50χρονη πρόεδρος απέσπασε θετικά σχόλια για την απόφασή της να πετάξει economy class για να παρακολουθήσει τον αγώνα και οι selfies που έβγαλε μαζί με τους παίκτες μέσα από το αεροπλάνο έγιναν πρωτοσέλιδα στην χώρα της.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει