Αντίθετος ο Ιβάνοφ με το erga omnes!

Την αντίθεσή του στο erga omnes επανέλαβε μετά τη συνάντηση του με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Σκοπιανό πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

Σε δήλωσή του, ο Ιβάνοφ υπογράμμισε πως η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι δεν δεσμεύονται με τις απαιτούμενες νομικές προβλέψεις για τη σύναψη διεθνών συμφωνιών.

«Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη «Μακεδονία» Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή “έναντι όλων”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν καταλήξει στο Severna Makedonija («Βόρεια Μακεδονία»).

Οπως εκτιμά πάντως η ελληνική πλευρά και παράγοντες της διεθνούς κοινότητας ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Ιβάνοφ «δεν μπορεί να ανακόψει τις εξελίξεις, παρά μόνο να τις επιβραδύνει».

Κατρούγκαλος: Ετοιμη η συμφωνία

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά σε λύση στο Σκοπιανό, αλλά για να πούμε ότι την έχουμε πρέπει να ακολουθήσει η επαφή των δύο πρωθυπουργών» διευκρίνισε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως εκτίμησε, «θα είναι τόσο εθνικά επωφελής η συμφωνία που εκτιμώ ότι στο τέλος στη Βουλή θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία από την κυβερνητική».

Σημείωσε δε πως «τα δύο αγκάθια είναι η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει