Καταιγιστικές εξελίξεις: Προς πρόωρες εκλογές η Τουρκία εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης

Τι απαντά ο Ερντογάν

642

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζητά με σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP) και σύμμαχος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαχτσελί τονίζει ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου καθώς «είναι αδύνατο (για την Τουρκία) να περιμένει με υπομονή μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του 2019», ημερομηνία που είναι προγραμματισμένες οι εκλογές.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης με τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπεκίρ Μποζντάγ να δηλώνει ότι η πρόταση του Μπαχτσελί πρέπει πρώτα να συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα λήψης αποφάσεων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον ηγέτη του ΜHP.

Το AKP με επικεφαλής τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το MHP του Ντ. Μπαχτσελί «κατεβαίνουν» στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές με τον κοινό σχηματισμό της «Λαϊκής Συμμαχίας», όπως την αποκαλούν.

 

Ερντογάν: Θα δω τον Μπαχτσελί

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, λίγο μετά τη δήλωση – πρόταση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί να γίνουν οι εκλογές στη χώρα τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη (18.04.2018) θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων».

Εμμέσως ο Ερντογάν φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Είπε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το MHP (Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος) θα σχηματίσουν εκλογική συμμαχία στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι αναμενόμενες αλλαγές στο τουρκικό σύνταγμα θα εφαρμοστούν πλήρως με τις προεδρικές του Νοεμβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...