Σκληρές εικόνες! Η Μέση Ανατολή στις φλόγες -Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα (photo)

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της έντασης στη Μέση Ανατολή, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και 25 τραυματίες, ενώ οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Τα ισραηλινά αεροσκάφη φέρονται να έχουν χτυπήσει κτήρια και δομές στο βόρειο τμήμα, στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί από τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών από την πλευρά των Παλαιστινίων προς το Ισραήλ και ελάχιστα λεπτά μετά την εκτόξευση και τρίτης ρουκέτας, η οποία δεν αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα άμυνας, πλήττοντας μία μη κατοικημένη περιοχή και προκαλώντας υλικές μόνο ζημιές.
Δείτε βίντεο από το σημείο που έπεσε η τρίτη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, στο έδαφος του Ισραήλ…

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών 6 παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει