Φτιάχνουν περιουσίες: Αυτά είναι τα χρήματα που βγάζουν οι πρωταγωνίστριες αισθησιακών ταινιών για μία μόνο σκηνή

1.083

Μπορεί στην Ελλάδα τα κασέ να μην είναι τόσο υψηλά, στη διεθνή βιομηχανία, όμως, μιλάμε για χιλιάδες δολάρια…

Η βιομηχανία του πορvό ανέκαθεν υπήρξε από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, κυρίως για όσες κατάφεραν να χτίσουν ένα καλά «δημιουργημένο» προφίλ. Κοινώς, για όσες έχουν και τη χάρη και το όνομα. Κυρίως το όνομα.

Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στον κινηματογράφο, είναι κοινό μυστικό πως οι γυναίκες πορvοστάρ κλείνουν πολύ υψηλότερα deals από τους άνδρες ακόμα κι όταν πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην ίδια σκηνή.

«Δίκαιο» θα σκεφτείς, καθώς ο ρόλος της γυναίκας είναι πάντα δυσκολότερος στις αισθησιακές ταινίες.

Είναι εκείνες που θα επιλέξουν αν θα βαδίσουν στον safe δρόμο του συμβατικού πορvό –αν δηλαδή προτιμήσουν μόνο ενός είδους ερωτική επαφή και με έναν παρτενέρ- ή αν θα πουν το ναι στο a n a l και τα ομαδικά.

Στην περίπτωσή τους το «ό,τι δίνεις παίρνεις» ισχύει στο έπακρο.

Ας αφήσουμε, όμως, τους αριθμούς να μιλήσουν.

Πόσο κοστολογείται τελικά το κινηματογραφικό s e x στη σκληρή εκδοχή του; Πώς θα συ φαινόταν αν μάθαινες πως μία μόνο σκηνή διάρκειας μερικών ημερών θα μπορούσε να εξασφαλίσει στην πρωταγωνίστρια αμοιβή ύψους 2.000 δολαρίων; Έως και 2.500 δολάρια αν μιλάμε για σκληροπυρηνικές καταστάσεις;

Μιλάμε φυσικά για την εξαίρεση, αφού τέτοια ποσά παίζουν μόνο στην περίπτωση grande ονομάτων.

Στην κατηγορία αυτή ανήκε η Τζένα Τζέιμσον της οποίας η σημερινή περιουσία αγγίζει τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Λέγεται, ωστόσο, πως οι ταινίες της τής απέφεραν κέρδη ύψους 30 εκατομμυρίων…

Με σημερινά δεδομένα, ονόματα αυτού το βεληνεκούς μπορούν να κερδίζουν έως και ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως!

Οι «κοινές θνητές», από την άλλη, παίρνουν περίπου τα μισά για τις ίδιες σκηνές. Η αμοιβή τους κυμαίνεται μεταξύ 800 με 1.000 δολαρίων για τις απλές σκηνές και ανεβαίνουν σε περίπτωση που οι ίδιες τολμήσουν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα με σκηνές για «εκπαιδευμένο» κοινό.

Δυστυχώς, το λεγόμενο «νέο αίμα» στην εν λόγω βιομηχανία μπορεί να λάβει μόλις 300 δολάρια για μία συνεύρεση που θα εξασφάλιζε σε κάποια πιο δημοφιλή έως και ένα χιλιάρικο.

Το λεσβιακό πληρώνεται λιγότερο

«Οι αμοιβές για τη μέση πορνοστάρ δεν είναι ποτέ συγκεκριμένες. Το πόσα χρήματα θα πάρει κάποια εξαρτάται από το τι είναι διατεθειμένη να κάνει και πόσο μακριά μπορεί να το φτάσει.

Για μια απλή σκηνή με έναν άντρα παρτενέρ οι μισθοί ξεκινούν από 1.000 δολάρια, ενώ για κάτι αντίστοιχο με άλλη γυναίκα είναι 800 δολάρια.

Φυσικά τα ποσά αυτά μπορεί να πάρουν μια μικρή αύξηση αναλόγως πόσο δημοφιλής γίνεται η πρωταγωνίστρια και ποιον ατζέντη έχει», λέει χαρακτηριστικά

Ο Derek Hay, ιδρυτής της εταιρείας «LA Direct Models», η οποία φέρνει σε επαφή τα επίδοξα αστέρια του πορvό με τις εταιρείες παραγωγής αισθησιακών ταινιών.

Premium παροχές, premium αμοιβές

«Το να συμμετέχει ένα κορίτσι σε παραγωγές χαρίζοντας στο κοινό το πρώτο του a n a l ή το πρώτο του ομαδικό, του εξασφαλίζει premium αμοιβή.

Αυτή μπορεί να ξεκινά από 2.000 δολάρια και να φτάσει μέχρι και 6.000 δολάρια για κάθε σκηνή.

Έχω δει και αστρονομικά ποσά. Ας πούμε πως υπάρχουν πρωταγωνίστριες που βγάζουν πάνω από 1.000.000 δολάρια ετησίως, αλλά οι περισσότερες δεν κερδίζουν περισσότερα από 300 με 400 χιλιάρικα», τονίζει ο Hay.

Και ερχόμαστε στους άνδρες πορvoστάρ, οι οποίοι πληρώνονται είτε με τη σκηνή είτε με το γύρισμα. Το δικό τους «μεροκάματο», όμως, είναι σαφώς χαμηλότερο.

Οι stars δεν κερδίζουν πάνω από 1.500 δολάρια για μια σκηνή/γύρισμα όσο κι αν παιδευτούν.

Τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα για τους λιγότερο γνωστούς που θα πάρουν από 700 έως 900 δολάρια, την ώρα που ο μέσος όρος κερδίζει 500 – 600 δολάρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...